Durant el seu viatge de tornada en avió del seu viatge a Terra Santa, el
Sant Pare i davant dels periodistes ha declarat de que, el celibat NO es dogma de fe, el
que sembla que vol dir de que per el dia
de demà, ja ha obert una escletxa sobre aquest tema tant espinós per l’Esglesia
Católica i crec que només hauria de ser optatiu,
doncs tots sabem de que la majoria
d’apòstols eren casats i que aquesta ordre tant antinatural se la va treure del
seu caparronet, el Papa Siricio el segle
IV al Concili d’Elvira.
El següent aclariment sobre les Esglesies Ortodoxes us el podeu saltar, si no esteu massa interessats en consideracions històriques:
Com aclariment, les Esglesies Ortodoxes provenen de les comunitats cristianes inicials, fundades en regions del Meditarrani oriental pels apòstols de Jesús. Sant Pere, com es sap, va anar a Roma, però els altres apòstols es vàren repartir per altres regions geogràfiques i allà vàren fundar les seves comunitats cristianes. Antigament, les més famoses vàren ser les esplesies ortodoxa Grega i la de Constantinopla. Els misioners que veníen de Constantinopla varen predicar més tard el cristianisme als pobles de l'Europa de l'Est, entre ells Russia, pels voltants de l'any 1.000. En èpoques medievals, les esglesies de tradició ortodoxa fóren principalment les de parla grega, mentre que en èpoques modernes han estat predominantment eslaus.
L'orígen de la paraula "ortodoxa" prové de quan els bisbes de Roma successors de Sant Pere, anomenats tradicionalment "papes" (els equivalents ortodoxos són els "patriarques"), varen voler imposar al bisbe de Roma com a cap de totes les esglesies cristianes, cosa que les demés esglesies, considerant que hi havía dotze apòstols i que no constava que uns fóssin superiors a d'altres, no vàren acceptar aquesta tesi, ni tampoc altres proposades per l'esglesia de Roma en temes teològics i polítics, que aquí no puc detallar, per a no fer massa llarg el comentari. Com a molt, acceptarien al bisbe de Roma com a "un primer entre iguals", que Roma no va acceptar. Això va passar a l'any 1.054. Per això, les esglesies no provinents de la de Roma, van preferir continuar amb les costums i doctrines que havíen seguit des del començament del cristianisme, considerades com a "ortodoxes", no acceptant les "noves variants" proposades per Roma.
PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada