dilluns, 5 d’abril del 2010

LES MEVES RECPTES DE CUINA

"SARSUELA"
“SARSUELA” RECEPTA PER...... DE 4 a 6 PERSONES. Depend de la gana de cadascú
Nosaltres per QUATRE ja ho necessitem, com van poder comprovar-ho
Ingredients:
1 calamars de la costa, de UN QUILO aproximadament. Millor que no pas varis de petits
½ quilo de cloïes grans
1 quilo de musclos grans (no de roca, ja que és un “infanticidi” i a dins quasi mai no hi ha res)
2 rotllanes de rap (uns 200 grams) per persona
1 Escamarlà gran per persona. Pot ser i quasi millor, congelat ja que de molt grans “frescos” normalment no ni han a les peixateries.
2 Gambes per persona, més aviat de les més grans que també poden ser congelades
Seves suficients per fer el sofregit
Vi blanc per dissoldre i remenar la picada - ¼ de litre aproximadament
10 ametlles torrades per la picada
10 avellanes “ “ “ “ “ “
10 pinyons crus “ “ “ “ ·
1 “cabeça” d’alls “ “ “ “
Julivert “ “ “ “ “ “ “ “
1 Brick de 1 litre de Caldo de Peix, Gallina Blanca per si quedés la “·sarsuela” massa seca doncs convé que quedi una mica més aviat espès però mai sec

Per regla general, de sal no se ni ha d’afegir, però no està de més comprovar-ho un cop cuits els musclos que normalment deixen anar força líquid
Procediment:
Amb una paella si posa un raig de oli d’oliva verge de “primera premsada” i un cop l’oli calent, si afegeix la ceba fins que sigui ven rosa i quedi com una melmelada o melassa i a continuació afegir-hi puré de tomàquet triturat (millor Tomator o Orlando- i barrejar-hi ja la picada ja feta. Immediatament ja si pot tirar el calamars tallat a rotllanes i es deixa coure tot a la vegada amb la paella tapada per què el calamars es el que costa més a coure.

Quan el calamars esta quasi cuit ja si pot tirar el rap –salat al gust- i quasi seguidament els musclos i les cloïes i es torna a tapar per tal que els musclos, amb el vapor, s’obrin i es treu una de les dues closques dels musclos. Les cloïsses també s’obriran però no cal treure cap closca.

Un bon raig de vi blanc i fer-lo “reduir”.

Es comprova com queda de suc per si s’ha d’afegir quelcom del “caldo esmentat” I AMB CINC MINUTS MÉS, ES POT DIR QUE JA ESTÀ A PUNT PER MENJAR-LO

I Bon Profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada