divendres, 4 de setembre de 2009

LA MEVA “DÈRIA” AMB L’IMPOST DE L’IRPF

Demano disculpes per la meva “monomania” amb aquest impost de l’IRPF, però es que cada vegada que el govern de torn ens dona una noticia sobre el mateix, em treu de polleguera que ens prenguin per babaus i em revolta.

L’any 2008, any encara de “les vaques grasses”, la premsa va informar de que la recaptació de l’IRPF, amb dos o tres anys ha passat de uns 40.000 milions d’euros a més de 65.000 mil milions o sigui un augment “quasi com el de les pensions”.

Aprofitant de que quan anem de cara a les properes eleccions generals i sembla que els dos partits polítics majoritaris PSOE o PP, siguin una tenda de tot a cent peles amb tantes ofertes, promeses i regalies i que després de les eleccions se’n aniran a Can Pistracs com cada vegada, no seria hora, malgrat que mai CAP NI UN tant dels partits polítics amb representació parlamentaria, com dels sindicats, hagin mogut ni un dit per resoldre-ho i després els estranya que a cada noves eleccions, hi hagin més vots en blanc i abstencions i no els surt del seu caparronet que tots plegats ja fa temps que en comencem a estar una mica farts de tanta fatxenderia només de cara a la galeria i als seus d’interessos- d’un altre “robo legal” relacionat també amb aquest impost.

Posem un exemple real, tret d’una Declaració de la Renda i el faré amb pessetes ja que malgrat els anys, l’euro encara escapa de la meva ràpida percepció i segurament serà mes entenedor per tothom: En un any ha cobrat, SOBRE EL PAPER, perquè les cobrarà simbòlicament, ja que mai les veurà a les seves mans com demostraré, la quantitat de 4.258.644 i en concepte de l’impost de l’IRPF li han retingut durant l’any 783.368 o sigui que netes el que vostè ha rebut i realment han entrat a la seva butxaca son 3.475.276 pessetes.. Aleshores si l’Estat a més de cobrar l’impost a la bestreta, per què nosaltres, els contribuents hem de pagar aquest impost sobre les 783.368 que vostè mai ha vist ni veurà i que te la seva importància ja que tributarà un 24%, 28% i fins i tot, degut a aquest hipotètic import no es gens estrany que “salti” al 37%. Sembla que el mes just i mes lógic seria que els càlculs es fesin sobre la quantitat realment rebuda i no la suposada.

Per què aquests partits polítics que “tant ens estimen i es preocupen del benestar dels ciutadans” i que fan perdre tant el temps amb les “bestieses” o “tonteries” que eleven al Tribunal Constitucional, per què no perden una mica el temps i en cursen una, no tant bestiesa a l’esmentat Tribunal a veure si es “constitucional” pagar un impost sobre uns diners que un no cobra, Tinc la complerta seguretat que ens donaria la raó com tinc també la complerta seguretat que aquest suggeriment no se’l farà seu cap dels dos partits que ens poden governar i arribar a anular aquesta barrabassada. Si vostè fa una compra i li fan un descompte, l’IVA sobre quin preu li calculen, del preu inicial o del net un cop fet el descompte ?, doncs aplicar exactament el mateix sistema o doctrina que es del preu NET que ha pagat realment.

Que això complicaria els càlculs..........naturalment, però amb els mitjans tecnològics que te Hisenda amb la seva “Berta”, per ells, com quan els convé, seria com bufar hi fer ampolles. Es allò que es diu que....Nostre Senyor, fa el que Déu vol.
Publicat el 4 de gener del 2008 a OSONA COMARCA, de Vic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada