diumenge, 3 d’abril del 2011

417-El govern espanyol exigeix a la Generalitat que retalli el doble del previst


El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, assegura que l'Estat pretén una retallada "inviable” que multipliqui per 2,20 el 10% que ja ha anunciat el Govern, de manera que hauria de ser fins i tot superior al 20%


M.COLOMER Barcelona | Actualitzada el 30/03/2011 10:28

La magnitud de la pressió de l'Estat perquè la Generalitat retalli despeses ha tingut concreció avui per primera vegada des que el mateix president de la Generalitat va admetre que el govern espanyol volia una retallada superior al 10%. Segons el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, el govern espanyol vol que la Generalitat dupliqui la retallada pressupostària que està perfilant, de manera que hauria de ser del el 20% i no del 10% previst pel Govern. Mas-Colell ja ha avisat que una retallada d'aquesta magnitud és totalment “inviable”. Ho ha dit aquest matí en declaracions a RAC1, on ha carregat contra el PSC per demanar al Govern que no retalli despeses mentre a Madrid exigeix que la Generalitat retalli el doble.

"El govern estatal ens està demanant que multipliquem l'ajustament per 2,20, és a dir que més que doblem l'ajustament aquest any. El Govern implementa un ajsustament de 2.600 milions. L'administració central ens diu avui que és innegociable ajustar 3.200 més. A ningú se li escapa que és totalment inviable. Estem en una situació molt copmplexa", ha avisat Mas-Colell, en un crit d'alarma que ha avisat que només té solució per la via del pacte fiscal. A més, ha assegurat que la situació financera de la Generalitat és més imputable al govern de l'Estat que no pas a la gestió de l'anterior Govern. En resum, que la situació que pateix Catalunya "és culpa de l'Estat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada