dissabte, 16 de febrer del 2013

749-RESPOSTA A LA PREGUNTA SOBRE LA PEL·LÍCULA "BLANCANEUS"

De: Josep Rovirosa Olivé
Enviado el: divendres, 15 / febrer / 2013 13:47
Para: Pere Pi
Asunto: RE: LA VANGUARDIA
Benvolgut senyor Pere Pi
Tenia una pregunta seva per respondre i m'haurà de disculpar el retard en fer-ho. Ara per fi, li envio el que el periodista Salvador LLopart m'escriu per explicar perquè tot i sent muda, la pel·lícula Blancaneu va rebre el premi a la millor pel·lícula en llengua catalana:

·         Es una incongruencia, es cierto.  Una peli muda en principio no tiene idioma. 

Pero más allá de que "Blancanieves" se sitúe en Sevilla, en medio de toreros, terratenientes, enanos (toreros) y una serie de arquetipos, prototipos y tipos que son ajenos a la cultura catalana, resulta que la película tiene producción catalana. Es decir, el dinero que, en buena medida, la ha hecho posible es catalán. Y la Generalitat, además, la tiene inscrita como catalana y en catalán (supongo que por cuestión de ayudas al idioma y subvenciones). Por lo tanto, a efectos administrativos es catalana en catalán. La Academia a la hora de clasificar las películas sigue las clasificaciones de la Generalitat. Es así.

La misma junta de la Academia, presidida todavía por Joel Joan, se han dado cuenta de la paradoja, como de otras muchas -películas nominadas para premio, cuya candidatura rechaza su productor, etcétera- y piensa poner remedio, o eso intentará, en su próxima asamblea ordinaria, que tendrá lugar en  abril. De allí saldrá también un nuevo presidente o presidenta de la Acadèmia..

Creo que esto ya lo habíamos explicado en "La Vanguardia" pero así queda resumido en tres párrafos

Ben cordialment

Josep Rovirosa
Defensor del Lector
LA VANGUARDIA

De: Pere Pi
Enviado el: lunes, 04 de febrero de 2013 17:35
Para: Josep Rovirosa Olivé
Asunto: LA VANGUARDIA

Benvolgut Senyor Josep Rovirosa Olivé
                                                        He llegit una noticia a la primera plana de La Vanguardia d'avui, que m'ha deixat garrativar i més quan la he vista repetida a la plana 30:

La pel·licula Blancaneu,va rebre ahir dues estutetes als premis Gaudí  que concedeix la Acadèmia de Cinema Català, un dels quals per la millor pel·licula en llengua catalana....MALGRAT QUE ÉS UN FILM MUT......

I com s'ho han pogut fer, per poder adivinar que era una pel·licula catalana......... si era MUDA ?

Molt cordialment

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada