diumenge, 8 de maig del 2011

444-Hisenda pentina Catalunya


La inspecció fiscal espanyola controla sis vegades més les empreses catalanes que les andaluses. ERC enceta una ofensiva parlamentària amb la intenció d'obligar a publicar les "balances de recaptació executiva"

El greuge fiscal de Catalunya amb l'Estat aniria més enllà del pagament d'impostos i abastaria fins i tot la recaptació executiva, és a dir, les temudes inspeccions d'Hisenda. Segons les xifres recollides per l'associació de Tècnics d'Hisenda (Gestha), durant l'any 2008 - darreres dades publicades- Catalunya pateix sis vegades més inspeccions fiscals que no pas Andalusia i el doble que a Madrid.

Segons aquesta estadística amb la gestió recaptadora per via executiva l'Agència Tributària va recaptar el 2008 a Catalunya 311,2 milions d'euros mentre que a Andalusia s'hi van recaptar 54,7 i a Madrid 155,4.

També la Seguretat Social

Pel que fa a una altre via de recaptació executiva especial, la Tresoreria General de la Seguretat Social, també replica la mateixa pressió fiscal ateses les xifres de recaptació de les URE, la Unitat de Recaptació Executiva. Duran el 2010 la recaptació per via executiva a Catalunya va augmentar del 16,16% respecte el 2009.

Ofensiva al Congrés

Segons ERC, amb aquestes dades a la mà, en certa manera "opaques", encetaran una ofensiva al Congrés espanyol per obligar a l'administració de l'Estat a publicar les balances fiscals "executives". Una mesura que, segons Esquerra, demostrarà "l'altra cara de l'espoli"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada