dimecres, 24 de juliol del 2013

867-Agustí Centelles

De: Pere Pi
Enviado el: diumenge, 21 / juliol / 2013 16:09
Asunto: LA VANGUARDIA D'AVUI

Benvolgut senyor Josè Rovirosa Olivé, Defensor del Lector de La Vanguadia:
                                                                                                             
A l'ediciò d'avui de la mateixa i en el apartat VIVIR i a la plana 6, surt una fotografia de l'acreditat fotògraf de la nostra maleida Guerra Civil, Agustí Centelles qepd, que a sota diu: Milicià a Diputaciò-Lluria, el 19 de juliol del 1936, que de cap manera pot ser un "milicià", ja que les columnes de milicians, que de uniforme només portaven una "granota" (un mono de mecánic) dels partits polítics i sindicats de la època, no es varen organitzar fins uns dies despres del 19 de juliol i que varen sortir de seguida a lluitar cap el front d'Aragò.
El que surt a la fotografia, malgrat que no porta la guerrera reglamentaria, es realment un "Guardia d'Assalt", que era la Policia Naciona i Oficial del temps de la República i que junt amb la Guardia Civil, van ser els que realment no van permetre que a Barcelona, triunfés el "Alzamiento Nacional" i  malgrat que la gloria, després se la varen voler emportar, exclusivament, els partits i els sindicats, però que s'ha de reconèxer que també hi varen col·laborar.
Amb tot l'afecte d'en
PERE PI CABANES 

De: Josep Rovirosa Olivé
Enviado el: dimecres, 24 / juliol / 2013 18:29
Para: Pere Pi
Asunto: RE: LA VANGUARDIA D'AVUI
Benvolgut senyor Pere Pi
Té tota la raó en la observació que ens fa referent a la fotografia publicada el diumenge passat a la pàgina 6 del suplement Viure. El protagonista de la imatge no és un milicià sinó un Guarda d'Assalt que s'havia tret la guerrera. L'autor de la informació, el Lluis Sierra, reconeix la seva confusió i li demana disculpes per no haver estat del tot precís en la redacció de la informació i del peu de foto. Certament, em diu el Lluís Sierra, a la ruta guiada de la que s'informa, es va parlar del Guarda d'Assalt de la fotografia i no pas d'un milicià. La foto està presa quan ja s'havien acabat els trets i el protagonista simular disparar mentre du penjat del braç el casc d'un soldat revoltat, com a record o trofeu.
Per part meva, li agraeixo que ens hagi advertir de l'error i en nom de La Vanguardia li demano disculpes per la manca de precisió.
Ben cordialment

Josep Rovirosa
Defensor del Lector
LA VANGUARDIA

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada