divendres, 26 de juliol del 2013

868-QUE S’ESTENGUI L’EXEMPLE

La Xina jutjarà l’exlíder  Bo Xilai per corrupció i abús del poder. La Xina es prepara per viure el judici més important de les últimes dècades, doncs va ser acusat formalment de suborn, malversació i abús de poder. Era el pas que faltava per asseure’l al banc dels acusat i tancar el procés de l’escàndol polític més gran que ha viscut el gegant asiàtic.

Senyor Rajoy.......cuando veas las barbas de tu vecino afeitar....pon las tuyas a remojar. Vostè es va fer amb una majoría absoluta presentant un programa que no va complir ni un día, ans ha estat fent totalment el contrari. Això al Japó (país molt més democràtic que Espanya), no li hagués estat permès (per molta Merkel que pressionés), i hauría estat obligat a convocar noves eleccions d'immediat. Allà el govern pot fer el que vulgui, però ha d'estar contingut en el seu programa, així els ciutadans saben què voten. Vostè té usurpada, a base de mentides, la majoría absoluta que no li pertany. Si tingués "pundonor y lo que hay que tener", abandonaría una presidència que, legítimament, no li correspòn, i convocaría eleccions anticipades.

Vostè, a l'igual que el mariscal Philippe Pétain, president francès al principi de la 2na guerra mundial, ha rendit el seu país, Espanya, a una potència estrangera, Alemanya, que ha estat arruïnant país rera país, entre ells el seu, en lloc de defensar els interessos dels espanyols, a qui es deu, i que per això el vàren votar. Per cert que el mariscal Pétain va ser jutjat per "alta traició" i condemnat a mort, que després se li va conmutar per cadena perpètua, per haver estat un heroi de la 1a. guerra mundial.

D'on ha sortit vosté? Però és clar, aquí no dimiteix ningú, i menys en època de crisi. Amb els seus sous i prebendes, per a vostè i la seva camarilla, la crisi ja pot durar 20 anys que vostès practican allò de "ande yo caliente, y ríase la gente".

Ja ho deia en Joan Capri: "de sord i de senyor se n'ha de venir de mena" (però em sembla que la dita no era amb la paraula "sord"!). Podría afegir-hi, una dita en castellà, perquè vostè ho entengui:

"a cada sordo le llega su San Martín".

Hi ha paísos democràtics (Bèlgica, Suissa, Islandia, i altres) on el poble, recollint 50.000 firmes de la ciutadanía, pot obligar al govern a revocar lleis, o convocar eleccions anticipades. Aquí, en la "democràtica Espanya", als ciutadans només els queda sortir a protestar al carrer i, si incordien massa als polítics, els hi fumen a sobre la policía, a repartir estopa. Mal anem.

PERE PI CABANES
San Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada