dilluns, 5 d’abril del 2010

TORNEM-HI AMB LA “LLE I DE SUCCESSIONS”

O millor dit d’espoliacions legals. Fa ja algun temps que l’inefable senyor Castells, Conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat de Catalunya, al so de timbals i platerets, però pagat amb els nostres impostos, va fer publicar tota una plana, als mitjans de comunicació de Catalunya, a on fent un joc de mans amb els números, cosa molt habitual en la classe política que actualment ens mana i “gaudim”, ens intentava demostrar i ens assegurava que amb la nova llei de Successions que aprovaven.......només la pagarien els “rics” . Quin concepte deu tenir aquest bon home de la paraula “rics” o ell no es d’eixa mon, com demostraré, per què ja es diu que costa menys atrapar a un mentider que a un coix.

Després et ve el senyor Montilla i te la “barra” de concentrar a un munt de jubilats, que com més de un ha confesat a la premsa, no sabia ni a on els portaven, a dalt d’un autocar i amb gastos pagats ......-com en temps del Caudillo- per demanar-lis el vot per un govern de “Progrés i que es preocupa de la gent” . Quin concepte deu tenir aquest bon senyor de la “gent”, que fins i tot, ell es cregui que realment es preocupa de la gent (?) o es creu que tots som babaus.

I ara ve “la verdad del cuento”. M’ha vingut a veure aquest matí, un iaio de 83 anys, veí de Manlleu i m‘ha dit..........Vosté que “escriu als diaris”.........-pobre de mi, si que em valora, si la influencia dels meus escrits i res, es el mateix- ........per què no exposa el meu llastimos cas a veure si algú de la Generalitat, li fa mal el cor i em pot ajudar a sortir d’aquest mal trangol.

I aquesta es la seva historia:

Havia estat paleta d’ofici i amb penes i fatigues, aprofitant les festes, es va poder construir una caseta a on hi vivia amb la seva dona. Com la cosa més natural del mon, a l’hora de legalitzar-la, la van posar a nom de tots dos. Fa poc que la seva dona ha mort i acaba de rebre la liquidació de la Generalitat que li ha aplicat la “Llei de Successions”, que fent volar coloms......”només la tenian de pagar els rics”. Sabeu quan li puja, per posar la meitat de la casa al seu nom com hereu, de lo que ja era seu ?.....li exigeixen la friolera de 50.000 euros -o sigui 8.319.300 de les antigues pessetes- i a més a més, l’Ajuntament de Manlleu, que tampoc es manco a l’hora d’aplicar impostos, pel concepte de la MEITAT de la “plusvalua”, pretenen cobrar-li 7.000 euros -1.164.702 de les antigues pessetes- Es deuen pensar que aquest bon home cobra una pensió semblant al sou de l’alcalde de Manlleu, que ell mateix es va asignar, que diuen que s’en va, cap a les 700.000 de les antigues pessetes. Alló de Juan Palomo....Yo me lo guiso, yo me lo como !.

A l’hora de queixar-se al funcionari de torn, sabeu quina ha estat la resposta d’aquest imbecil i poca solta........ “doncs venguise-la i així ho podrà pagar”.

Per què ara ell, entre la seva pensió i la que li ha quedat de la viudetat per la difunta esposa, cobra cada mes, l’astronomica quantitat de 700 euros i es el que diu ell..... “i si me la venc a on aniré a dormir..... a sota de un pont”

I pensar que aquests diners, que la Generalitat escamoteja tant alegrement a la gent de Catalunya, de qui el senyor Montilla assegura que se’n preocupa tant, -a veure si al final haurem de dir com alguns valencians....abans moros que catalans-......només servirà per ajudar a anar inaugurant les fantasmagòriques ambaixades, cobrint els deliris de grandesa del senyor Carod Rovira o els seus regals de UN MILIÓ d’euros per ajudar a les llengües indígenes de l’Ecuador -que a nosaltres que “cony” ens importen, a la vista de les mancances que “gaudim” gracies al “Trispartit”- o per pagar els suculents sous que ells mateixos s’han auto assignat, tenint en compte que per exemple, el sou del senyor Montilla, “males llengües, asseguren” que es el doble que el del president del govern Central.

O sigui que ja ho sabeu senyors de la Generalitat, si realment considereu que aquest cas es un d’abús de poder i us digneu rectificar, que això es de savis, me ho feu saber, que us donaré el nom i l‘adreça d’aquest ciutadà català, “ric”, segons vostès.

Ara bé i per si algú ho vol tindre en compte a l’hora de votar a les properes eleccions autonòmiques d’abans de finalitzar l’any...........

El senyor Artur Mas, president de CiU, ha promès que si ells guanyen aquestes eleccions, però amb vots suficients per poder governar, no solament anul·laran aquest impost si no que fins i tot, es faria amb efectes retroactius.

O sigui que ja sabeu........... els “rics” de Catalunya................ a qui NO HEU DE VOTAR: als del Tristpartit.

Aquest escrit va sortir publicat a l'OSONA COMARCA DE VIC, el 10/6/2010.

El 20 de juny hem penjat un comentari del Sr. Artur Mas, President de CIU, que em va enviar el 15/6/2010

2 comentaris:

  1. Sr Pere, l'animo que escrigui els mitjans de comunicació per explicar la seva experiència i la injustícia que esten fent amb l'impost de successions, fan creure que qui paga són els rics, i fan pagar l'esforç de tota una vida.
    Moltes salutacions, Fina

    ResponElimina
  2. Sra. Fina:
    En aquest escrit queda explicitat el "lladronici" que és aquest impost de successions.
    Tinc varis e-mails de l'Artur Mas i d'en Jacint Mora, assesor del mateix, que em confirmen que, si ells arriben a manar, l'anul·laran. Fins i tot, amb efectes retroactius. Tot això ho incorporaran en el seu programa electoral. Ara bé, tan un com l'altre, el que m'han assegurat és, que perquè això es pugui aconseguir, han de lograr majoría absoluta. Ja he fet un escrit, que està penjat al Blog, que porta per titol "PERQUÈ NO HEM DE VOTAR AL TRISTPARTIT", ja que si tornen a aconseguir, entre els tres, una altra majoría, aquests si que han assegurat que no ho tocaran pas.
    Cordialment.
    Pere Pi Cabanes.

    ResponElimina