diumenge, 12 de juny del 2011

463-UNA CATALUNYA INDEPENDENT EVITARÍA LES RETALLADES EN NOMÉS DOS MESOS.


Segons l'economista Salvador Garcia, la retallada del 10% del pressupost de la Generalitat equival a 54 dies de l'espoli fiscal que pateix Catalunya. Una Catalunya independent podria evitar aquesta reducció del pressupost en només dos mesos.

En un article publicat al seu bloc personal, Salvador Garcia quantifica les retallades pressupostàries en base a l’espoli fiscal que pateix el país. Per això, utilitza el terme espolímetre, el sistema pel mitjà del qual es mesuren les retallades del Govern català en funció del número de dies de l’espoli fiscal català.

Segons l’anàlisi de Garcia, només amb 2 mesos sense espoli fiscal, Catalunya podria evitar les retallades pressupostàries. “Amb els diners dels 10 mesos restants podríem abaixar impostos, reduir més el dèficit o augmentar els serveis”, assegura.

Aquest economista ha quantificat també a quants dies d’espoli fiscal equivalen algunes retallades que ha fet el Govern català. Així, la retallada en Sanitat, xifrada en 1.000 milions d’euros, equival a 21 dies d’espoli; i la retallada a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), equival a 15 hores d’espoli fiscal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada