dimecres, 7 de març del 2012

575-JACINT CODINA, ALCALDE DE VIC, I CURRO JIMÉNEZ


Curro Jiménez era aquell bandoler de Sierra Morena que atracava els "pobres per donar-ho als rics". Anava armat amb un trabuc, amb el qual com a minim es jugava la vida davant la guardia civil. El senyor Jacint Codina, il·lustríssim senyor alcalde president de l'Ajuntament de Vic, fa quelcom de similar, però aprofitant que usufructua una poltrona politica. Perqué no m'explico com s'atreveix a desestimar un recurs amb l'argument que "els fets al·legats no proven la inexistencia de la infracció ni la justifiquen, a l'empara de l’actual legislació". Fa ì'efecte que Jacint Codina firma tot el que li posen al davant, sense ni llegir-ho, i amb això, malgrat el seu posat de pagerol, va amb mala fe. Com pot haver acceptat una denuncia que diu "no respectar la línia longitudinal continua amb perill" sense, prèviament, com ja demanava al recurs, anar a comprovar si existeix aquesta línia longitudinal a la carretera de l'Era d'en Sellés? (a la qual s'hi entra venint de la rotonda de les carreteres que van a Manlleu i a la Gleva).
Tan malament està de quartos l'Ajuntament de Vic que uns policies municipals, que ja tenen prou mala fama per la seva rigorositat, segurament a instancies dels seus superiors, s'han d'inventar infractions imaginàries? Perqué, encara avui dia, i malgrat el que vostè, senyor alcalde, digui a la carta, qualsevol curt de vista pot comprovar que a la recta que hi ha, a l'entrada, la ratlla longitudinal no hi és. Per tant, aquesta ratlla només l'ha vista el seu municipal i vostè, simbòlicament, per haver-ho firmat.
A mi, el que em sap greu és que em prenguin per babau. A vostè només puc assegurar-li que si treballés en una empresa particular, tinc la completa seguretat que li haurien donat l'acomiadament per inepte, perqué que n'és de diferent això d'una canongia politica.
L'urbà em va posar la denùncia 109013 per "NO respetar línia contìnua efectuando un adelantamiento con riesgo de colisión"... O sia que, a més, em va tocar un guàrdia xarnego, amb tots els meus respectes per als xarnegos, que tenen la meva total consideració, ja que mai he estat xovinista ni de la ceba. Però em va cridar l'atenció que va insistir tres o quatre vegades que... "esta es una infracción muy grave, que le va a costar cien euros". Vaig pensar: Qué cony busca ara aquest? O és que buscava algu¬na altra cosa? Perqué a part que allá Hi Ha Ratlla Discontinua com tothom pot anar a comprovar, i és una recta, un no és tan in¬conscient per fer un avançament si en ve un de cara, per la qual cosa el perill de col•lisió només el devia veure la ment es¬calfada de l'urbà, ja que no venia cap cotxe per davant.
Qué ho fa que sempre, i sobretot quan és a favor seu, té més valor la paraula d'un simple inepte municipal que no pas la d'un contribuent?
L'alcalde de Vie ho té molt fàcil a do¬nar sortida a tota la policia municipal, que ja té mala fama pel seu afany recaptador, i desestimar les al•legacions donant estat legal als atracaments oficiáls. La seva res- posta és una mena de cassete de quasi dues pagines. Tot plegat, bla, bla, .bla. Però, ar¬guments sòlids, ni un. Cap que justifiqui res, i només dues ratlles per dir els motius.
La seva obligació, com a alcalde, per 26 hores setmanals minimes -que surten a 32,82 € (5.462 pessetes l'hora de feina), que és igual a 3.170 € (527.444 ptes. mensuals), que és igual a 44.380 €, (o sigui 7.384.211 pessetes anuals}... quasi, quasi com el salari mínim interprofessional-, era fer-ho comprovar, si no hi podia anar personalment, perqué ja em faig càrrec que les seves obligacions oficials, de 26 hores minimes setmanals, no li permeten perdre el temps per evitar que li prenguìri 100 euros a un pensionista.
I, després, el que "faltava pel duro": un quart de página -que se la podien haver estalviat- amenaçant-me que si no pago la multa hauré d'abonar els interessos més un 20% de recàrrec per la via executiva.
Tan malament porteu els comptes a l'Ajuntament de Vic que, amb data de 19 de juny, data de la vostra notificació, encara no us heu assabentat que la multa es va pa¬gar l'últim dia de termini que donàveu, que era 28 de febrer, per aprofitar el 30% del descompte que ofereixen?
Ara sí que no m'estranya la novel·la per entregues que durant unes quantes setma- nes seguides s'anà publicant, a partir de di¬verses cartes a LA MARXA signades sem¬pre pel senyor Josep Vilella Pons, el qua] treia a la llum pública tots els draps bruti d'aquest Ajuntament que drngeix ei sen- yor Jacint Codina. Suposo que si tot això no fos veritat ja haurien presentai contra aquest senyor una querella criminal per "difamació". Per allò que "quien calla otorga", un ja es pot creure qualsevol abus de l'Ajuntament té a sota el seu comandament, per la quai cosa vostè no em mereix cap mena de respecte pel seu deplorable tarannà.
Només em consola que el capellà mossèn Ballarín, que és de la mateixa lleva del biberó que jo, una vegada a TV3 va confessar que l'unica multa de circulado que li havien posat durant la seva vida, com a conductor, va ser a la ciutat de Vic. Com a mi, i a la vellesa.
I tant que aniré al recurs contenciós administrate que ofereixen, al quai, per norma general, la majoria de contribuents no recorren per les molèsties i despeses que comporta. I així es deixen atrepellar pels organismes oficiáls. Però, com que, modèstia a part, sóc gat veil en aquests assumptes, aquest no és ni d primer ni segurament será l'últim que confio de guanyar (n'he aconseguit guanyar amb organismes molt més importants que aquest insignificant Ajuntament de Vic, com és per exemple l'últim de fa pocs dies al Ministeri del Treball).
Pobres vigatans, us compadeixo per la vostra "sort" de tenir per alcalde eì senyor Jacint Codina -que afortunadament no és el meu-, alcalde que vau votar i, ja se sap, amb el pecat heu trobat la penitènda.
El Molt Honorable Senyor Jordi Pujol, president de la Generalitat de Catalunya, va dir, no fa pas gaire temps, que Jacint Codina era un bon alcalde. Si hagués de circular normalment pels carrers de Vic sense el seu cotxe oficial, estic segur que no tardaría gaire a canviar d'opinió i que segurament ho devia dir "una nit d'estiu sense son", que deia Shakespeare... Perqué es pot dormir tranquil firmant possibles prevaricacions?
De moment, els 70 euros que li facin bon profit! Sr. Jacint Codina, si quelcom d'aquest escrit el pot arribar a molestar, pensi que "canalla naixem, canalla ens tornem" i hauria de disculpar el repapiejar.

Pere Pi Cabanes

Aquesta carta ha sortit publicada al setmanari de Vic "LA MARXA" el 26/09/2003

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada