diumenge, 9 de desembre del 2012

724-SOBREN REGIDORS, I DIPUTATS NO ?

Ara que sembla s’ha donat tant de moda, pregonar que als Ajuntaments hi sobren regidors, ningú ha pensat mai amb els diputats ? que encara en sobren tants o més, doncs només cal mirar quans ni ha, que no serveixen per res, quan hi ha un ple, tant en els Parlaments Autonòmics com en el Congrés dels Diputats ?.

Us haveu fixat mai en la colla de baliga-balagues que mantenim amb els nostres impostos ? i heu vist que es el que realment fan ?.........uns llegint el diari, els altres parlant per telèfon, els altres dormisquejant i fins i tot algú que fa burilles i a la que ha acabat de parlar el president del govern i el cap de l’oposició, a tots els diputats de cop i de volta, els hi venen ganes d’anar a pixar i allà no hi queda quasi ningú, fins que no arriba la hora de les votacions, que aleshores si, que tots com un ramat, tornen a seure al seu escó i que han de fer només ? ........ doncs esperar que el cap de cada grup, amb els dits de un ma, els hi senyali si ha de votar si, o no, o abstenir-se i per tot aquest treball “tant feixuc”, aleshores quan pleguen, degut a unes noves eleccions, gaudeixen de tota aquella colla de “mamandurries (1)" que ells mateixos s’han autoconcedit. Quan votant solament  els portaveus, ells sols, ens estalviaríem a tota aquesta colla de galifardeus

Ves si ni han encara de coses per retallar, abans de robar, com ens acaba de fer el senyor Rajoy,  de una part de la pensió als jubilats.

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

(1) Pels que no coneguin l'argot, el terme "mamandurries" es refereix a "aquells que cobren un sou sense mereixe'l ", i també segons altres fonts:
"
¡Cómo no!... del verbo mamar.


Mamandurria, o también... ganga, momio, sinecura... son palabras que comparten el mismo significado: cobrar un sueldo con el mínimo esfuerzo... o más bien gracias al esfuerzo de los demás.


Es un término que se usa para criticar actuaciones de cargos públicos, sobre todo políticos cuando aparentemente se lucran de forma... "no-procedente": aceptando comisiones misteriosas, vulnerando normativas y regulaciones varias, etc.


Mamandurria tambien se usa cuando algunos colectivos -con escaso o nulo talento- reciben sustanciosas cantidades de dinero y no se sabe muy bien dónde va a parar... y es que, por algo mamandurria viene del verbo mamar..."

---------------------------------------

Aquest escrit ha sortit publicat al setmanari OSONA COMARCA de Vic el 13-12-2012. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada