dissabte, 8 de setembre del 2012

646-Monago se rebela contra Rajoy: 'Es un grave error la subida del IVA a la cultura'

(Escrit publicat al diari digital ELMUNDO.ES dissabte 08/09/2012)

  • El presidente extremeño anuncia que la Junta asumirá este incremento
  • 'En Extremadura habrá un IVA del 13%, como en el resto de países'
  • También compensará la subida de impuestos en el material escolar
El presidente de la Junta de Extremadura, José Antonio Monago, se ha rebelado en toda regla contra las medidas de Rajoy.
Su discurso por la celebración del Día de Extremadura, que tuvo lugar en el Teatro Romano de Mérida –donde se ha celebrado recientemente el Festival Internacional de Teatro-, fue el marco elegido para realizar una enmienda a la totalidad a la subida del IVA cultural y de material escolar planteada por el Ejecutivo central de su propio partido.
"No estoy de acuerdo y considero un grave error la subida del IVA a la cultura", aseguró Monago, quien recordó que ya había criticado esta medida en varias ocasiones, entre ellas en un artículo publicado en EL MUNDO este verano.
"Quiero anunciar hoy aquí que en Extremadura no habrá un IVA cultural del 21% como en resto de España, Extremadura tendrá un IVA a la cultura del 13% como en el resto de países de nuestro entorno", describió.
En este sentido, el presidente extremeño anunció que establecerá una línea de ayudas autonómicas destinadas a los empresarios dedicados al desarrollo de actividades culturales afectadas por el incremento del IVA. Para ello, "deberán de asumir el compromiso", destacó Monago, "de soportar el coste que supondría para el usuario tal crecimiento, como en las entradas a teatros, salas cinematográficas, exposiciones, conciertos y otras actividades culturales".

No a espacios vacíos

Fue entonces cuando se opuso de manera rotunda al indicar que "no vamos a permitir que se vacíen nuestros espacios culturales, ahora es cuando más debemos de apoyar todos a nuestra cultura, y la cultura se apoya con dinero público", esgrimió, para asegurar que "seremos nosotros, como Gobierno de Extremadura, los que asumiremos la subida de ese impuesto", añadiendo que "como he dicho muchas veces, la cultura no sólo alimenta el alma sino también engorda la cuenta de resultados de nuestro pueblo".
Dentro de su discurso, el segundo que realiza desde que es presidente autonómico con motivo de la festividad extremeña, Monago anunció también su gobierno presentará en el Parlamento de Extremadura antes de final de año un Proyecto de Ley en el que se contemple una deducción sobre la cuota íntegra autonómica del Impuesto sobre la Renta de las Personas Físicas "destinadas a compensar el mayor coste del material escolar que se produce por el incremento del IVA".
Esta deducción será aplicable por aquellos contribuyentes que tengan hijos en edad escolar, más de 183.000 niños entre 0 y 16 años que serán los beneficiarios. "La subida del IVA al material escolar no afectará a los extremeños", prometió.
………
Igualet que el nostre inefable sr. Mas, al qui sembla que no li importin el més mínim les carències del poble català, les quals ell mateix s’ha encarregat d’aprofondir sense el menor mirament, només arribar al poder. Ell, a les seves exaltacions nacionalistes, Així, quan l’Estat Central li negui el seu famós Pacte Fiscal, creu que tindrà raons plausibles per a convèncer als catalans amb frases com “..està clar, com que Madrid no ens paga el que ens deu, no tenim diners per a mantenir els nostres Serveis Socials, etc. etc.” i així, anant vivint del cuento, però això sí, pagant ambaixades, jubilacions daurades pel expresidents catalans amb els seus despatxos, secretàries, xòfers, vehicles, i tot el que representi el seu particular màrketing catalanista,…per la qual cosa és segur que sempre hi haurà diners. Peró: i el poble català? Doncs: “Al poble que el donguin pel…dubi-dubi-ua-ua, que ja li queden les conferències de Sant Vicens de Paúl…”, com deia una famosa lletra de la Trinca d’antany, referida però a antigues situacions polítiques, que han esdevingut perfectament actuals en l’actual escenari polític català. I és que CIU sempre ha estat més pel manteniment de les “Glòries Catalanes”, finançat amb l’espoli dels catalans, desviant recursos econòmics necessàris en altres àrees, que per a mantenir i millorar el benestar d’aquests.

De totes maneres, del sr. Monago “no es oro todo lo que reluce”, perquè al final del seu discurs, com sempre, es va posar a atacar a Catalunya i als catalans, per les seves reivindicacions i demés, tot i reconeixent que Catalunya és la casa de molts extremens. Si arriba a fer el que diu, això sol ja el situaría per davant de molts presidents autonómics, sería un exemple i un real “pare de la patria”, i no li caldríen “coletillas”. Però ja hi estem acostumats, els del PP o del PSOE de la resta d’Espanya a l’acabar els seus discursos, si no es fiquen amb Catalunya, no es senten realitzats. Són personatges amb pocs recursos dialèctics i que no dónen més d’ells mateixos, no s’hi pot fer rès. Aquest és el fàstic de la política d’aquest país, convertit en “regne de Taifes”, que no en un veritable “estat d’Autonomíes”. Sempre la política de la confrontació inútil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada