dilluns, 2 de desembre del 2013

971-ALS DE LA "CUP" SE'LS HI HA ENCÉS LA BOMBETA

Aquest grup va proposar una moció al Parlament de Catalunya segons la qual si el Govern de Madrid no autoritzés un referèndum d’autodeterminació  s’habilitessin tots els mecanisme per fer-ho de forma unilateral.

La proposta, naturalment era absurda, per què el Govern Central no pot donar mai el seu consentiment  a un acte il·legal i, a més, declarar la independència de Catalunya  i també i  per una decisió unilateral del Parlament no tindria cap mena d’efecte.

Aquesta vegada CiU ha estat prudent i només hi van votar a favor, ERC, ICV i la CUP.

Recordem que el 6 d’octubre del 1934 l’aleshores president de la Generalitat, el dissortat Lluís Companys va declarar la República Catalana Independent  i tant prompte va acabar de fer  la solemne declaració, va dir als assistents al acte.......”i després diran encara que no soc catalanista”....per què malgrat ser el president, no per totes les forces fàctiques  d’Esquerra el seu partit, era Sant de la seva devoció.

Sabeu quan va durar aquesta nova República ?.....doncs .només que unes hores, per què el General Franco, que era el Cap de l’Estat Major del Exèrcit Espanyol, va ordenar al General Batet  el capità general de Catalunya, de que a  canonades ensorrés la Generalitat amb tots els que hi havia a dins. El general Batet que no era una persona tant sanguinària com el Franco, li va dir....... jo crec que val més que esperem a la nit i els agafarem dormint, per què tant en Dencàs com en Badia, que eren els caps dels Escamots, varen fugir per les clavegueres de la Generalitat i a tot el govern  els varen detenir i jutjar i els van caure 30 anys de presó, però sort que el més de febrer del 1936 el Front Popular va guanyar les eleccions generals i els varen indultar a tots.

Ara el malparit d’en Franco mai li va perdonar amb en  Batet aquesta “insubordinació”, per què el 18 juliol del 1936 al no voler adherir-se al Alzamiento Nacional,  doncs era un militar noble i ell els va dir que havia jurat la bandera de la República i va ser acusat de “Auxilio a la Rebelión”, quan els que realment es varen rebel·lar van ser ells i el Franco el va fer afusellar, cosa gens estranya amb aquest assassí, per què  també ho va fer amb un seu cosí i amb el general Campins, que havien estat companys en la mateixa promoció a la Acadèmia Militar de Infanteria de Ávila. Descansin en pau.

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà    

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada