dilluns, 27 d’octubre del 2014

1356-LES “AMENACES” DE L’ORIOL JUNQUERAS

Com un personatge que aspira amb il·lusió, que dintre de poc serà el primer President de la Catalunya independent, de tenir la collonada -que diria en Josep Pla, amic i admirat per els de l’Òmnium Cultural, però que malgrat haver estat el millor escriptor de llengua catalana de totes les èpoques sempre i al meu modest criteri, li han negat el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, demostrant així el seu sectarisme- de declarar públicament de que “La independència no es negocia, es proclama i s’exerceix” i que lo del 9-N per ell, no és pas el millor camí cap a la independència.

Aleshores si ell arriba un dia al improbable cas de ser aquest president, i a algun dels seus súbdits no ens agrada algunes de les seves probables lleis que decreti, podrem fer igual com ell i també passar-nos la llei  per el replà de  l’escala?.

I ell i com “historiador” que diuen que és, pot ser tant irresponsable de que ja no es recordi del pobre Lluis Companys, per cert que també era de ERC, que esperonat per en Dencás i en Badia amb els seus “escamots” –però que son els dos únics que es varen escapolir per les cloaques de la Generalitat aquella nit del 6 d’octubre del 1934- va proclamar unilateralment la República Catalana Independent i quantes hores va durar? Doncs 4 o 5 hores que ja va ser detingut  tot el govern en pes i jutjats i condemnats a 30 anys de presó. Sort de que el febrer del 1936 i a les eleccions generals va guanyar el Front Popular i els varen amnistiar.

PERE PI CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada