dimecres, 16 de juliol del 2014

1200-LA GENERALITAT, “SUMA Y SIGUE”…I ÉS QUE ALLÀ ON ES RASCA DE LA SEVA GESTIÓ, EN BROLLEN “PURINS”. ARA TOCA “ADIGSA”.

El fiscal demana penes de fins a 10 anys de presó per als acusats del "cas del 3%", que va destapar Pasqual Maragall en una intervenció al Parlament i que es remet al govern de Jordi Pujol. “Vostès ténen un problema que es diu 3%” va dir llavors Maragall, referint-se a l’adjudicació d’obres per part de la Generalitat, i que va causar un gran rebombori a les files convergents.

El Ministeri Públic considera provat que els quatre exresponsables de l'empresa pública d'habitatge social Adigsa , vinculats a CDC, van adjudicar obres a empresaris afins, inflant els pressupostos, a canvi de comissions. A ells i a tres empresaris els acusa de prevaricació, malversació de cabals públics i falsificació de documents.

La petició de pena més alta, de 10 anys, és per a l'exconseller delegat d'Adigsa Josep Antoni Fontdevila, seguit de l'exdirector tècnic Jordi Huguet i l'exresponsable econòmic Xavier Sala, tots dos amb 9,5 anys. Tots ells estàn acusats per prevaricació, malversació de cabals públics i falsetat.

També demana 5 anys per a Josep Maria Penín, parent llunyà de l'aleshores conseller de Política Territorial Felip Puig, que dirigia el departament del qual depenia Adigsa. Segons el fiscal, sobre Penín "giraven" les activitats il·lícites, perquè era l'encarregat d'adjudicar les obres. El fiscal assenyala que Fontdevila va imposar en l’estructura d’Adigsa la intervenció d’una persona aliena a la mateixa (J.Mª Penin), presentat com un suposat tècnic extern, el qual va ser inserit arbitràriament en el procés de tasació, decisió i adjudicació a empreses particulars, de les obres de rehabilitació de pisos de segona ma. Continúa el fiscal declarant que es vàren fer expedients d’adjudicació “a mesura” i amb càrrec a fons públics. El fiscal detalla també que Fontdevila i l’intermediari Penin compartíen militancia en CDC, i vàren  coincidir laboralment en el partit i en una consellería. Les factures contempláven també un sobrepreu, amb el que l’adjudicatari s’enriquía a favor de l’erari.

Pel que fa als empresaris, José Antonio Salguero, va confessar haver pagat una comissió del 20% a canvi que li adjudiquessin obra pública, pel que també està imputat.

Pel fiscal els objectius eren clars, el sistema de contractació no només responía a l’afany de lucre dels contratistas de les obres, sinó també a “interessos polítics” . L’acusació indica que s’havía de donar visibilitat a la oferta de pisos públics de lloguer per a joves (Pla Jove) en el 2003 com a projecte polític de cara a les eleccions autonòmiques.

Fins quan hem d’aguantar els catalans que una colla de delinqüents apalancats en càrrecs públics ens robi els nostres diners, a base d’impostos, taxes, cànons, etc., i se’ls rebenti en benefici d’uns quants del seu grup?

És clar que els interessa córrer cap a la independencia de Catalunya el més ràpid posible. Llavors, com que els jutges, fiscals, etc. els nomenaríen ells (amb la policía ja ho fan), es trobaríen pel damunt de lo diví i de lo humà, i s’acabaríen per ells la possibilitat de ser jutjats pels seus xanxullos.

Potser ja sería hora de despertar i exigir que es comenci a aplicar una verdadera catàrsi a la política corrupta imperant i no quedar-se demanant responsabilitats i portant als jutjats als càrrecs de cert nivel en avall, i recordar que aquests ténen caps al més alt nivell, que sería de lo més profilàctic encausar i empresonar, sense contemplacions ni aforaments.

Si al que arruïna una Empresa li cauen no menys de nou anys de presó, quants anys els hi haurien de caure als que arruïnen uns institució pública malversant els diners dels ciutadans? I els que arruïnen un Estat o una Nació…?


Comencem a pensar-hi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada