dimecres, 13 d’agost del 2014

1234-ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUYA HA ENCETAT UN MAL FORMATGE

Tensió entre el Govern i ERC per la consulta. Els republicans augmenten la pressió sobre CiU  i defensen desobeir l’Alt Tribunal.

Aleshores si en vista del mal exemple que ens donen als catalans, si tal com sembla que és presenta de que ERC guanyarà les properes eleccions autonómiques, doncs de “contrincant” només tindrá a CiU que amb la llosa que els ha caigut a sobre amb “l’afaire” Pujol, que dubto de que mai més guanyin cap més eleccions a Catalunya i els del PSC que de cap manera sembla que puguin tornar a aixecar el cap, per ells serà un simple passeig militar, que els hi semblarà si partir d’aquell moment els catalans també  desobeim totes les lleis que ells promulguin i que  no siguin del nostre gust ?.

Ara be, l’Oriol Junqueras, no es recorda de lo succeit el 6 d’octubre del 1934, que el president-màrtir Lluis Companys, fent també una mica l’homenet, va proclamar unilateralment la República Catalana Independent, que va durar tres o quatre hores, ja que van detenir a tot el govern en pes, que fa ser jutjat i condemnat a 30 anys de presó i sort de que a les eleccions generals del febrer del 1936 va guanyar el Front Popular i varen ser tots ells amnistiats.

Ja diuen de que l’home, és l’únic animal que s’entrebanca dues vegades amb la mateixa pedra.

ÚLTIMA HORA: Escoltat avui mateix a les notícies: Artur Mas, “donde dijo digo, ahora dice Diego”, i torna a refermar-se en que es farà la consulta “peti qui peti”. És impossible que la molt seriosa Joana Ortega hagi actuat per lliure, i s’hagi lligat la manta al cap per anunciar al seu aire, que “la consulta podría ajornar-se”. Més bé sona a un “globus sonda” llençat per Mas, a veure còm reaccionaría el personal, en especial la molt fonamentalista ERC. I vist que “pinten bastos” amb aquesta formació, sense més miraments, desautoritza a la portaveu de CIU, i torna a les seves velles tesis.

No ens en sortirem pas mai amb aquesta gent. Lo seriós sería que, després d’uns inútils 34 anys polítics, en el que el benestar dels catalans ha anat empitjorant paulatinament fins arribar a la desastrosa situació actual, tots els partits de l’anomenada “transició”: CIU, ERC, PSC, etc. s’autodisolguéssin, i es tornés a començar de nou, amb unes formacions polítiques controlades eficaçment pels ciutadans, i que no poguéssin fer, com fins ara el que els dóni la gana, i passar-se pel forro els Programes Electorals, sota pena de que els ciutadans podéssin forçar d’immediat la celebració de noves eleccions per, diem-ne, “incompliment de contracte”, com passaría a Bèlgica, entre d’altres paísos, i com ja va passar a Islandia i al Japó, no fa pas tant.

És avorridíssim escoltar, día rera día i a totes hores, el mono-tema de la consulta i, força encabronant, veure com el govern català dilapida el seu temps i recursos entre “si són galgos, o si són podencos”, mentre els problèmes dels catalans segueixen aparcats i sense resoldre’s. Per si la casta política no se’n vol donar per assabentada, la darrera enquesta del CIS detecta que els partits i la “classe política” són el tercer problema pels ciutadans, pel darrerre de l’atur i l’economía. Vagin fent, senyoríes, i vagin desprestigiant-se.

PERE PI CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada