divendres, 22 d’agost del 2014

1243-QUAN ES REMOU EL FONS DE LA BASSA, AFLOREN A LA SUPERFICIE LES MALES CONSCIÈNCIES


No s'hi pot fer més. De les formacions polítiques i les institucions que vàren ocupar i que van muntar a l'acabar la dictadura, després de 34 anys es pot concloure que, els únics que no han robat, són els que encara no han arribat a manar.

S'imposa una ESMENA A LA TOTALITAT, Cal disoldre TOTES LES FORMACIONS POLÍTIQUES ACTUALS, I TORNAR-LES A MUNTAR, AMB UN 100% DE PARTICIPACIÓ CIUTADANA. 

ELS POLÍTICS QUE VULGUIN OCUPAR CÀRRECS PÚBLICS, PAGATS AMB DINERS PÚBLICS, HAURÀN DE JURAR L'ACOMPLIMENT PUNTUAL I EXACTE DE LA VOLUNTAT DELS CIUTADANS, ESTABLERTA I ESCRITA EN ELS ESTATUTS DE CONSTITUCIÓ DE LES INSTITUCIONS CORRESPONENTS.

VOL DIR QUE: ELS PROGRAMES ELECTORALS QUE ES PRESENTIN, SERÀN D'OBLIGAT ACOMPLIMENT. I LA FORMACIÓ POLÍTICA QUE ELS INCOMPLEIXI, SERÀ SUSPESA D'IMMEDIAT, MITJANÇANT EL SENZILL MECANISME DEL RECULL DE SIGNATURES CIUTADANES, EL QUAL SERÀ SUFICIENT PER A DESTITUIR-LOS D'IMMEDIAT DELS LLOCS DE PODER, I CELEBRAR NOVES ELECCIONS, A LA VEGADA QUE ELS RESPONSABLES INCOMPLIDORS, HAURÀN DE RESPONDRE, DAVANT DELS TRIBUNALS, DELS PERJUDICIS SOCIALS I ECONÒMICS QUE HAGIN POGUT OCASIONAR DURANT EL PERÌODE DE L'EXERCICI DELS SEUS CÀRRECS.

Això és, ni més ni menys, el que ja passa als paísos DEMOCRÀTICS (ni Espanya, ni cap autonomía se'n poden considerar). Per exemple, són autènticament democràtics Bèlgica, el Japó... i fins i tot, el petit país d'Islandia, el qual ens va donar, fa pocs anys, una lliçó cabal de Democràcia Aplicada, arribant a fer empresonar al propi President del Govern i forçant eleccions anticipades, amb les signatures recollides dels ciutadans (allí, unes 30.000). Això ja és historia i els detalls es poden consultar a qualsevol hemeroteca.

I les despeses polítiques seríen obligatòriament Transparents i de domini públic des del primer moment, sense  possibilitat de secrets ni d'ocultacions interessades. Es crearía un Organisme Tècnic Ciutadà de Control d'Ingressos, Inversions i Despeses Públiques, on no hi figuraría CAP POLÍTIC. Ells només haurien de donar les explicacions aclaratòries, amb el màxim detall, que els ciutadans els hi requeríssin, a través de l'esmentat organisme, constituit fonamentalment per ciutadans amb la formació tècnica i el sentit comú necessàris. 
Si no es fa així, mai s'acabarà la corrupció política al nostre país. Veurieu que, a la vista de les penalitzacions de que podríen fer-se objecte, només es dedicaríen a la política aquells que, de veritat, voléssin solucionar els problèmes dels ciutadans i millorar-los-hi les condicions de vida. Els vividors i oportunistes actuals, s'ho pensaríen dúes vegades abans de jugàr-se-la ocupant un càrrec públic. I els que, malgrat això, decidíssin entrar en la política per a enriquir-se a qualsevol preu, sabríen que es faríen també acreedors a les més severes penalitzacions existents en el país, per a escarment general.

Ah! I no s’em digui que a Espanya ja existeix això de la recollida de signatures (que, en teoría n’han establert 500.000) per a expressar la disconformitat ciutadana a… MENTIDA! Ells (els polítics) s’han guardat un As a la màniga per a invalidar qualsevol tipus d’intent d’esmenes ciutadanes per aquest camí. I això es diu: “NO SE ADMITE A TRÁMITE”. I, en conseqüència, ja ni tan sols deixen entrar la queixa. Quines penques!

I JO EM PERMETO AFEGIR-HI:

 S’han de comprometre també a eliminar totalment el Senat, ja que tots ho sabem i de bell antuvi, de que és un ens que no ens serveix per res i que al final només s’ha convertit en un Cementiri d’elefants i que en canvi ens costa als contribuents un ull de la cara, en mantenir a una trepa de panxacontents.

També tant els diputats com els senadors, només s’han de jubilar com fem tots  els espanyols, ja que segons la Constitució tots som iguals davant de la llei, per la qual cosa ho han de fer únicament quan els hi toqui tant per l’edat, com per el que realment han cotitzat.

Igualment s’ha de fer també, d’anul·lar la sucosa pensió vitalicia de que gaudeixen els ex Presidents tant de la Generalitat  com del Parlament i al igual que als diputats i si realment  necessiten un  despatx, amb secretaria (en Pujol en tenia TRES) cotxe amb xofer,  etc.  cosa que jo sempre he dubtat, que els hi sufragui el seu  partit i mai a costa del erari públic.

PERE PI CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada