divendres, 15 d’agost del 2014

1237-QUI ENREDA A QUI, O A QUI VOL ENGANYAR ?

El deute espanyol supera el bilió d’euros. (1.007.319 milions). L’endeutament de les administracions supera el 98,20 % del PIB, el doble que al començament de la crisis el 2008.

El principal problema de l’economia a Espanya es el fort endeutament. El deute ha anat creixent a passos de gegant amb l’esdevenir de la crisi econòmica. Des de l’any 2008 s’ha més que duplicat, passant dels 436.984 milions (el 40% del PIB)  a superar el bilió d’euros el mes de juny passat.  Aquestes dades  son fruït de “les polítiques de la mal anomenada austeritat, basades en retallades i ajustos, l’objectiu dels quals de reduir el dèficit s’ha traslladat a  augment del deute” . I sabeu els diners que ens costa amb interessos cada any aquesta disbauxa ?, n’hi ha per esgarrifar-se !

L’altre cara de la moneda: Rajoy defensa més reformes per consolidar el creixement econòmic. Rajoy creu que s’ha demostrat que Espanya “va fer el que tenia de fer”.  Segons ell, la Comissió Europea elogia Espanya i posa d’exemple de les reformes.

Sabeu que em recorda això ?  doncs un vers de quan estudiava i que entre altres cosses deia: Cuando me desaprobaba la mona llegué a dudar, más ya que el cerdo me alaba, muy mal debo de bailar !

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada