dijous, 12 de febrer del 2015

1556-CONTINUEM AMB L’ESTAFA DE L’ESTAMPETA, DEGUT AL PREU DEL BARRIL DE PETROLI

Ja diuen de que les bones noticies a casa dels pobres duran molt poc, doncs aquesta mena de “simulacre”, ja què el preu dels carburants realment només s’abaixat de uns  miserables cèntims, es veu de que ja fa dies que s’ha acabat i ara ja torna a apujar-se anant eliminant la migrada baixada, malgrat de que el preu del petroli ha continuat anant a la baixa, doncs dels 115 $ que es va arribar a pagar el barril, actualment està i segons estimacions  del banc  Citi dels EEUU sobre el petrolli Texas i que estudia el tema, assegura de que aquest trimestre arribarà als 40 $            i  calculen de que el proper, fins i tot pot arribar només que als 20 $.

Aleshores a veure qui es capaç de desllorigar aquest embolic, ja que de moment els únics beneficiaris de la baixada del preu del petroli, només ha repercutit en les gasolineres, a on sempre i per nassos, em de anar a carregar inexorablement els nostres carburants.

A més a més, mireu, el mercat del petroli mundial (OPEP), el domina els Estats Units, els quals, com a bons especuladors que són, fan pujar o baixar el seu preu a la seva conveniencia, o la dels seus associats. Ara baixa, simplement, perquè han fet que els països productors extraguéssin tot el cru que podéssin, a tota pastilla i sense importar la demanda, que és la mateixa que abans. Per tant, a més oferta, si ningú compra els excedents al preu anterior, doncs el preu ha de baixar per força. I a quí els interessa que el preu baixi? Doncs als esmentats Estats Units, que ara ténen la ceba de voler arruïnar a Russia, com a represàlia per no permetre que Ucraina es converteixi en un satèlit dels EEUU.


Amb un preu baix del petroli, els països que no són de la OPEP, com Russia i Veneçuela, per exemple, han d’abaixar també els preus dels seus petrolis perquè algú els hi compri, reduïnt amb això el volum de divises que recapten amb el negoci petroler. Però amb mesures com aquesta, reben tots, els EEUU també, encara que comfíen en que ells ténen un fons de maniobra més elevat que Russia i podràn resistir més temps els preus baixos. De totes formes, com deien els diaris de fa uns dies, les petroleres americanes ja han augmentat el marge del seu benefici. Així, quan els EEUU deixin que el preu del petroli torni a pujar, el cost de la gasolina serà més car que abans. Gran negoci! No hi ha com poder jugar al Monopoly i carregar-ho tot als ciutadans!

PERE PI CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada