dijous, 19 de febrer del 2015

1572-MANUEL CHAVES, L’IMPUTAT

El Sr. Manuel Chaves, ex  president de la Junta d'Andalu­sia, suposo que deuen recordar que va ser ministre de Treball i Segure­tat Social d'un dels governs de Felipe González i al meu modest cri­teri va ser el ministre més nefast que va "gaudir" d'aquest Ministeri d'ençà de la democràcia. El seu no­menament el varen presentar com un "vell sindicalista" d'UGT. Jo fran­cament quan sento parlar de "vells sindicalistes" tinc males vibracions i se'm posa la "pell de gallina".
Molts ingenus vàrem pensar que aquest senyor  aniria per feina i resoldria la ridiculesa de les pensions "míni­mes", les minses i de misèria que cobraven i cobren -malgrat les pro­meses habituals en èpoques d'elec­cions- les vídues o fer compatibles les pensions del SOVI amb les de vi­duïtat, que això clama al cel, ja que es tracta d'un règim a extingir, i que d'aquí a no gaires anys, desgracia­dament, ja no hi haurà beneficiaris.
Es pot ser tan garrepa ? Doncs SÍ, en lloc d'anar per resoldre aques­tes paperetes tan urgents i essen­cials sabeu què es va treure del "barret"...? Va concedir, primer, una pa­ga més als Treballadors Autònoms i poc temps després una segona per tal que els jubilats abans de juliol del 1985 d'aquest règim especial, cobressin 14 pagues a l'any i aquí hi ha l'atzagaiada d'aquest "vell sin­dicalista" i que demostra que TENIA UN DESCONEIXEMENT TOTAL DE L’ASSUMPTE QUE PORTAVA ENTRE MANS. Em vaig permetre escriure-li en concedir la la paga, demos­trant-li l'animalada i greuge com­paratiu amb els treballadors del Règim General de la Seguretat Social que havia fet, però com que "el Jefe nunca se equivoca" com deien els eslògans de la CEDA a les eleccions del 1935, ni tan sols va contestar-me, tal com tenia per norma aquest Minis­teri mentre va estar sota la seva de­plorable direcció.
Ara, els beneficiaris d'aquesta bretolada que no s'emprenyin amb mi, perquè a continuació ve "la pro­va del 9". Jo al ministre vaig dir-li que als únics que havia de conce­dir una paga més i després l'altre -que també li vaig escriure amb el mateix resultat del silenci administratiu; era només per  els que cobraven la pen­sió MÍNIMA perquè no és el mateix cobrar 12 pagues mínimes que 13 o 14, per una raó molt senzilla i que qualsevol babau entén que quan els surt la pensió mínima la base re­guladora és supèrflua.
Abans de la reforma del 1985 que va ser quan el govern del PSOE va aplicar una rebaixa brutal a les noves pensions, en fer calcular la base reguladora sobre els últims 8 anys i que encara el  PP ho ha ampliat amb uns anys més,  quan des de l'època fran­quista sempre s'havia calculat so­bre els dos últims anys, i això ho va fer un partit que a les seva sigla porta, com a sarcasme, la "0" de Obrero- la base reguladora del règim dels Treballadors Autònoms es di­vidia per 12 pagues. En canvi, el Rè­gim General es dividia per 14 pa­gues, o sigui les 12 dels mesos de l'any i les 2 extres de juny i no­vembre. El resultat net TOTAL al cap de l'any era exactament el mateix, únicament que uns ho cobraven en 12 vegades i els altres en 14. En canvi, els autònoms que només co­braven la pensió mínima, sí que era de justícia que els donessin les 14 pagues com dic abans. Ara, mercès a la saviesa del aleshores ministre de Treball i Seguretat Social el sr. Manuel Chaves, els treballadors autònoms jubilats abans del 1985 -ja que des de juliol del 1985 els es­mentats autònoms es calcula la ba­se reguladora per 14 pagues com a la resta de règims de la Seguretat Social- que no cobraven la pensió MÍNIMA, des de d'aleshores cobren 16 pagues, però en 14 vegades, o sia 2 pagues més que tots els altres jubi­lats
Si una neula o sòmines així va poder arribar a ministre!? conte con­tat conte acabat!
Amb neules així al govern, no es gens  estrany que ja comencéssim a anar de cap per avall al país.

PERE PI CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada