dilluns, 10 de novembre del 2014

1380-JA SÓM AL DÍA D+1, ÉS DIR, EL DÍA 10N DE 2014



“Questa mattina mi sono alzato.
O bella ciao, bella ciao, bella ciao, ciao, ciao.
Questa mattina mi sono alzato,
e ho trovato…”

Doncs això m’he trobat aquest matí quan m’he llevat, tal com comença la cèlebre cançó italiana, i he tingut curiositat per saber còm havía acabat la votació d’ahír, de la que hi va haver un gran seguiment mediàtic tota la jornada, i he posat la radio. Caram! He anat buscant per tot el dial, i cap emissora deia res al respecte. Què hauría passat? Doncs per aquest mitjà no me’n he pogut pas assabentar.
Surto i vaig al quiosc a comprar el diari. Veig a la portada de La Vanguardia una primera dada: “EL SÍ A LA INDEPENDÈNCIA ARRIBA A 1,6 MILIONS DE VOTS”. Aquest és, per primera vegada, el valor més aproximat del nombre de catalans realment partidaris de la independencia. El número dels que han anat a votar, ha estat de més de 2,2 milions de catalans, segons el Govern, i ho han fet en un clima de civisme. Bé. Vaja, bé, doncs no tant bé. Més aviat quelcom malament. Jo quasi m’atreviría a dir que un autèntic desastre, després del gran dispendi econòmic i desplegament de medis de propaganda que ha costat la preparació i execució d’aquesta diada de votació general, per a coneixer el número de ciutadans de Catalunya que seríen partidaris o no, de la independència del Principat. Deixem-ho, això no obstant, en uns resultats molt modestos, amb respecte a les espectatives.
Anem cercant més detalls del día. Puc llegir a El Periódico de Catalunya del 10N:
“Resultats (amb el 88,4% escrutat): Sí-Sí: 80,7%...” (i aquesta és la xifra que s’ha donat internacionalment dels partidaris da la independencia, doncs al telenotícies de TV3 d’avui he pogut constatar que diaris francesos, anglesos i americans, es feien ressò d’aquest percentatge). 
Malament! Així, comencem molt malament! D’on surt aquest percentatge? De dividir el número de vots partidaris del Sí-Sí (1.806.336) pel nombre de ciutadans que han anat a votar (2.236.806), dades tretes de El País, amb un 96,8% escrutat, “salvo error u omisión”. Bé, doncs això és cometre el mateix error, o enganyifa, que comet el govern espanyol, quan dóna el número d’aturats. Segons ell, a Espanya hi ha uns 4 milions d’aturats. En canvi, quan els compta Brusel·les, surten més de 6 milions. I perquè aquesta diferència? Perquè el trapisondista govern espanyol no compta com aturats, els que ja no cobren cap prestació (però realment, segueixen sense feina), als que estàn fent cursos de l’INEM, etc. En canvi, per a Europa, aturats són tots aquells que, trobant-se en edad laboral i no estant malalts, no estàn treballant. Jo em crec més aquest darrer valor, es clar.
Per a calcular els percentatges d’escrutini, semblantment a com ho faría Brusel·les,  hauríem de prendre com a base, no el número de votants només, sinó el número de ciutadans potencialment susceptibles de votar, majors de 16 anys,. Aquest valor, segons la Generalitat, és de 5,4 milions de ciutadans, i segons l’Institut Nacional d’Estadística, de 6.228.531 ciutadans. El número total de ciutadans de Catalunya, a final del 2013, és de 7.663.650.
Així, si dividim els vots del Sí-Sí (1.806.336) pel número de votants potencials (6.228.531), obtenim un 29,0%. Aquest és el número REAL de ciutadans catalans, partidaris de la independencia, amb referència al total amb dret a vot. Un 29% del total. No n’hi ha més. Números canten.
Per tant, els Estadístics de la Generalitat, ens fan la mateixa patota que els tan criticats de Madrid. Inadmisible. Amb el seu sistema, si es donés el cas de que només anéssin a votar el sr. Mas i la seva familia, suposem quatre persones, i suposem que tots votéssin Sí-Sí, tindríem que: Número de votants del Sí-Sí: 4. Número total de votants: 4. Així doncs, obtindríem que el 100% dels catalans, seríen partidaris de la independencia! I els altres, la resta del poble (els 6.228.531 amb dret a vot)? Doncs segurament se’ls hauría d’aplicar aquella lletra de la Trinca:
“Al poble que’l dónguin pel…du-bi-du-bi-ua-ua…!”
Com sempre. Valent camí cap a la independencia!
I no ens equivoquem: No és un 80,76% ciutadans de Catalunya amb dret a vot que volen la independència, sinó tan sols un 29%. Res de jocs de mans.
Només una reflexió per acabar: I amb un minç 29% dels ciutadans de Catalunya partidaris de la independència, pretenen dirigir el destí de l’altre 71%, no partidari, vulguis o no vulguis ? Poca democràcia i veig jo aquí. Com sempre.

JORDI PI SOLSONA
(el fill del meu pare)
BARCELONA i SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada