dijous, 20 de novembre del 2014

1388-A L’AJUNTAMENT DE BARCELONA LI SOBREN TANTS DINERS, QUE NO SAP QUÈ FER AMB ELLS.

Resulta que l’Ajuntament de Barcelona no pot fer més barat el preu del transport públic, perquè… (poseu-hi aquí les excuses polítiques que volgueu) però:
Sí que en té per a rebentar-se’ls en publicacions independentistes (és aquesta la missió d’un ajuntament? No hi ha problèmes reals més perentoris per a resoldre pels barcelonins?). Ara mateix, ha finançat una publicació intitulada “Llibre Blanc sobre la Independència”, o quelcom similar. Resulta que a l’Excelentíssim sr. Trias, li vàren pressupostar la despesa en un màxim de fins a 50.000 €. Aquí hi participaríen 148 autors dels articles i les il·lustracions, AixÍ com també traductors (s’ha editat edicions en català, castellà i anglès !) . La publicació ha generat una certa controversia, perquè hi ha un article que proposa Manresa  com capital de la Catalunya independent !
Bé, doncs el tema ha acabat costant 156.000€ dels impostos dels barcelonins, és clar. I és que posar a metges dirigint Comunitats autònomes (ex molt honorable Pujol), o ni tan sols gestionant ciutats grans, com és ara Barcelona (Exc. Sr. Trias), sense que hagin demostrat previament que saben administrar els recursos, ja hagi sigut en el sector privat o en el públic, la cosa no va. Els calers es dilapiden. I si duren molt, porten a la ruïna. Ja es veu.
Com no es canvii la cosa, i per arribar a dalt en la política, es trii la persona que sàpiga començar des d’una alcaldía de barri, posem per exemple, i la treguI amb èxit, i d’aquí cap amunt, d’una ciutat petita, después mitjana, per acabar en una de gran (això els que més valguin). I d’aquests, no sería descabellat escollir al que s’hagi destacat amb més eficàcia en la gestió econòmica-administrativa, per a presidir una comunitat autònoma o, fins i tot, el govern de la Nació. Això passa, per exemple, als Estats Units. Tothom qui vulgui, es pot presentar per a presidir la Nació Americana, però sempre surt algú que hagi sigut abans Governador d’un dels Estats constituents. Un mal Governador, no arribarà mai a President de la Nació. Perquè "ja el coneixeràn els ciutadans pels seus fets".
Doncs dic que, si no es fa quelcom com el que he descrit aquí, d’ara endavant, i sigui Catalunya independent o no, mai no arribarem a l’excel·lència en la gestió pública, i els diners dels impostos dels ciutadans aniràn dilapidant-se sense remei. Per a ocupar una alcaldía, es necessita una persona, ja sigui home o dona, que ja hagi demostrat als ciutadans, que sap còm optimitzar els recursos públics, no que n’aprengui quan arribi a l’alcaldía, finançant-se el seu aprenentatge a costa del poble (a vegades són tan soques, que no n’acaben d’aprendre mai!). Si no ho fem així, els càrrecs polítics de responsabilitat del país seguiràn estant dominats per negats, graponers, talòssos i  obtusos.

JORDI PI SOLSONA
(el fill del meu pare)
BARCELONA – SANT HIPÒLIT DE VOLTREGÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada