dimecres, 5 d’agost del 2015

1914-NI ENTRE ELLS MATEIXOS, ENCARA NO S‘ENTENEN

Perquè en Raül Romeva, va sorprendre a la seva pròpia coalició, Junts per el Si, al anunciar una bateria  de mesures socials, per tal de posar amb marxa,  immediatament, després de les eleccions del 27-S, o sigui què, antes de asar, ya pringamos.

Prioritats per cert destinades a tapar la major part de les retallades que ha portat a  terme el propi Executiu,  essencialment entre 2010 i 2013 de CiU durant els darrers anys,  en Educació i Sanitat per sobre del 13% i en mesures tant impopulars tal com varen ser  la NO contractació  de personal substitut de escoles i hospitals.

Quasi 200 euros menys per pacient, doncs la partida destinada a Sanitat Pública, és la que ha sofert  més en els darrers anys, amb  un ajust de 1.000 milions d’euros el 2011 que fins i tot, va fer tambalejar els ciments  del sistema públic catal. Quatre anys després, de cap manera  les perspectives no milloren pas i en canvi per anar instal·lant noves ambaixades, que jo sempre he demostrat de que no serveixen per res, per això en Mas  sempre te dinars disponibles. Fins a on arriba la seva irresponsabilitat.

La inversió actual de Sanitat per català al any, es situa amb 1.120 euros -cosa que jo puc demostrar de què amb mi, de cap manera s’ho gastat- quan i abans de que arribes CiU a la Generalitat, era de 1.297 el 2010.

I la plantilla de l’Institut Català de la Salut, responsable de 8 hospitals  i 288 ambulatoris,  s’ha  vist reduïda en un 13% per la manca de contractació de metges i substituts, llast  que ha portat a disparar les llistes d’espera. En concret el 2012 es varen incrementar un 43% o sigui que va arribar fins a 193.000 les persones que esperaven  per operar-se i actualment encara estant  en les 160.000, el 2015.

I ara vaig a explicar un cas propi: La meva nora, va estar treballant a l’Institut Català de la Salut com a metgessa eventual, durant més de quatre anys, quan segons tinc antes i si no estic mal informat, després de 3 anys, els han de fer fixos, o sigui de què la mateixa Generalitat ja incompleix la llei, doncs quan varen arribar les retallades la varen fotre al carrer. Per la Magistratura del Treball va guanyar el plet,  però va continuar despedida, o sigui de què amb en Mas no li tinc cap mena de respecte, com tampoc li tic d’agrair, res de res.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada