dimecres, 12 d’agost del 2015

1931-LES MARTINGALES HABITUALS, AMB EL PREU DEL BARRIL DE PETROLI

Tots recordem que en un temps i quan aquest preu normalment s’apujava en origen i malgrat de que sempre ens havien assegurat de que a Espanya teníem avançat com a mínim, un  trimestre en el estoc de petroli, el mateix dia a les gasolineres, ja hi aplicaven immediatament l’esmenta’t augment de preu.

Ara be, fa un temps que torna a baixar, doncs la OPEP encara ha enfonsat més  el  seu preu i amb caiguda lliure, ja que  està situat actualment entorn del 49 euros el barril, agreujat  per les preocupacions financeres de Grècia i Xina, així com per l’acord de USA amb  l’Iran, sobre la prohibició en aquest país de fabricar armes nuclears i què per aquest motiu sortirà al mercat molt més petroli, al  aixecar-se  l’embargament que sobre el mateix  existia.

O sigui de que el petroli en origen, ha baixat molt més de la meitat de fa un temps, però cap de nosaltres, els usuaris, hem vist de que aquesta forta baixada hagi repercutit per res. en el preu dels carburants, doncs el màxim que han baixat i des de aleshores, han estat només que uns miserables cèntims d’euro.

Qui son els que únicament s’aprofiten de tot això? Per què la competència real entre gasolineres es una veritable aixecada de camisa, ja que sempre van d’acord, cèntim més, cèntim menys, i el govern de torn que fa?, doncs com sempre que mira cap a una altre cantó,  ja que per ell, quan més car és el carburant més impostos percebeix per la seva venta, per què tots sabem  de que més del 50% que els usuaris paguem per el carburant, son  impostos.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Aquest escrit ha sortit publicat al diari LA VANGUARDIA el dia 18/08/2015.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada