dilluns, 14 de setembre del 2015

2008-IGNACI GUARDANS CAMBÓ, EXCONVERGENT HA DIT

És el net d’en Cambó, el polític de dretes que abans de la guerra liderava la Lliga  Regionalista, que fins hi tot es va assegurar, de que havia estat un dels tants que varen finançar el Glorioso  Alzamiento Nacional, però que finalment i desenganyat del règim  franquista, es va exiliar voluntàriament  a l’Argentina, a on era un dels forts accionistes de la Chade, una molt important, en aquell temps, empresa productora d’electricitat i on hi va morir. Guardans, el 2010 ja va abandonar definitivament la seva militància política a Convergència. Sembla que va ser per haver-se sentit   menyspreat i postergat, en unes noves eleccions al Parlament Europeu, davant del nou escollit per en Mas, aleshores un desconegut, que es deia  Tremosa,  cosa que jo de cap manera podria pas assegurar.
Catalunya està en una situació  de simulador de vol, en la que  tot es bonic perquè és artificial, perquè tot es fals, ha arribat a dir.  El que  no forma part del sistema  democràtic  es el que pretén en Mas, de que i amb només 70 diputats  que ja es creu que ell pot decidir,  auto proclamar-se Estat.
L’encaix de una hipotètica Catalunya independent a la Unió Europea, segons Guardans, es un dels grans  interrogants que planen sobre el vot per les eleccions del 27-S, però assegura de que no serà mai estat, ni membre de la UE.
I li pregunten: En quina  situació quedarien els catalans  que tenen passaport  espanyol i europeu mentre es resol el conflicte?.  Doncs no passaria res contesta, des del punt de vista  europeu, Les entitats bancàries, en aquest cas catalanes, seguirien sent entitats bancàries espanyoles, per què la única manera de ser europea com a entitat bancària, es ser espanyola. La Generalitat no te competències per fer-me a mi estranger, ni a la Caixa. A més, algú es pot creure que la Unió Europea s’enemistaria amb Espanya, per Catalunya? Llastimosament, a part de no tenir cap riquesa, Catalunya no té ni aigua, doncs per la nefasta política aplicada per l’expresident Jordi Pujol en l’eliminació dels purins porcins, que va ser cap, totes les aigües subterrànies del Principat, i essencialment a la nostra comarca de Osona a on desgraciadament, al entrar-hi, ja se sent el fort ferum dels purins, estan contaminades a un nivell insalubre de nitrats, segons un antic informe de l’Agència Catalana de l’Aigua, que no s’ha tornat a repetir mai  més, ja que “dient les veritats, es perden les amistats”.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada