dimarts, 6 d’octubre del 2015

2078-LA SOCIETAT CIVIL CATALANA, HA CANVIAT DE PRESIDENT

No els recorda res al “QUINTETO DE LA MUERTE”, la data del 6 d’octubre? 

Actualment ho és en Rafael Arenas, que per cert es asturià i Catedràtic de Dret Internacional, en la Universitat Autònoma  de Barcelona, que ha fet unes declaracions, que n’hi ha per sucar-hi pa.

“Els que formem part de la Junta Directiva d’aquesta Associació, -ha dit-, treballem amb altres coses,  doncs tots tenim una professió i unes obligacions i fora de la mateixa, que ens fa molt diferents dels partits politics”.

La Catalunya real, de cap manera és la que ens venen, inventada per els nacionalistes, a on molts catalans, no volem la independència, ja que no som soberanistes.

La seva prioritat, és recuperar el discurs inicial d’aquesta societat, en el sentit de promoure la convivència entre Espanya i Catalunya i el diàleg nosaltres l’entenem de una altre manera, ja que després de les eleccions del 27-S, el primer que hauríem de saber, que és realment el que vol Catalunya, ja que de vegades es confon  el diàleg del conjunt d’Espanya amb Catalunya, com el diàleg amb  els independentistes, ja que Catalunya es plural i una part molt important de la seva població, si que ho és de independentista, però veient el resultat del 27-S, ni ha una altre i amb forta majoria, que no ho és, per la qual cosa volem que des de la perspectiva catalana i en aquest hipotètic diàleg, es tingui molt en compte, la posició dels que no estem a favor de la independència.

Els catalans haurem de dialogar entre nosaltres mateixos,  tenint molt clar que som part  comú, de un  projecte, que és Espanya.

La nostra Societat, va néixer per explicar  un projecte comú i atractiu als catalans a Espanya i a Europa i que aquest darrer any, ens hem dedicat més a denunciar  les vulneracions  de la legalitat,  la democràcia i els drets dels ciutadans i tenim la esperança  que després de les eleccions del 27-S i sobretot, el fracàs del plebiscit, Catalunya ha de ser plural i ha d’entendre i com a propi, tant  la llengua catalana com la castellana i que ha de sentir-se còmode formant part d’Espanya, ja que  és una part essencial de que Espanya i sense Catalunya, no s’arriba a entendre.

I quan es demana  que s’ha d’oferir  una solució a Catalunya,  jo sempre em pregunto, a quina?,  a la del  47% o la del 52%.

I el que més em sorprèn, és que ara es produeixi un escàndol  per la imputació  de Mas, Ortega i Rigau, ja que quan una vegada s’ha admès a tràmit una querella, com es aquest cas i s’inicia la investigació dels fets, es lògic i natural de que en algun moment, es cridi al querellat, per tal  de que es pugui defensar i amb totes les garanties d’un Estat de Dret, i de que en un moment  determinat  es cridi al imputat, ja que la instrucció del sumari és potestat únicament del jutge que porta el cas per poder fer-ho, tenint en compte sempre que poden ser cridats i més de una vegada.

El 9-N  es va produir una situació gravíssima i molt negativa, ja que hi va haver una desobediència total per part de la Generalitat, a les ordres del Tribunal Constitucional,  ja que no s’ha de fer cap gran  investigació, per donar-se’n compte  i sobretot avalat per la declaració solemne d’en  Mas, en el moment d’introduir la seva papereta dins de la urna, que va afirmar i rotundament, de que el únic responsable de tot, era ell, i que hi ha un tipus penal  en el nostre ordenament, que recull  aquest suposat. Hem de deixar que la Justícia actúi, sempre tenint  en compte de que lo succeït el 9-N, va ser gravíssim i que lo lògic havía de ser la intervenció de l’Estat de Dret.

En canvi, el que hauria d’haver estranyat,  es de que no s’hagués actuat..

PERE  PÍ  CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada