dimecres, 21 d’octubre del 2015

2123-L’OXIGEN DE L’INSULT

Avui no parlo només en nom propi. Aquest no és un missatge als independentistes. En abso­lut. Només és un missat­ge a tots els que insulteu, desqualifiqueu, desmentiu, amenaceu o feu xantatge a través de les xarxes. Heu de saber que seguirem dient el que ens doni la gana. És més, ho direm amb més entusiasme i reiteració. Ens doneu oxigen. Direm el que ens doni la gana per més que intenteu extenuar-nos en la vexació o anul- lar els marges de la nostra llibertat. Seguirem dient el que vulguem, per diversos motius:
1)   Per una qüestió així com de dig­nitàt, davant la vostra autoritària, i amenaçant pressió.
2)  Perqué no podríeu insultar a temps parcial sense la llibertat d'expressió per la qual altres han lluitat i que vosaltres negueu als altres.
3)  Perqué el país a qué els insul­tants aspireu exclou el diferent.
4)  Perqué quan molts dels joves inquisidors psicotorturadors de les xarxes us pixàveu al llit, aquí es lluitava a favor de la democracia.
5)   Direm el que vulguem perqué els insultants creieu ser victimes, quan en realitat només heu après a ser botxinets.
6)   Perqué avergonyeix la impunital covarda des de la qual extorsioneu qui no comparteix el vostre criteri. I aixó que alguns teniu estudis. Sí, em refereixo a tu.
7)   Seguirem dient el que vulguem perqué contra el bullying mediátic només és possible la denuncia pu­blica.
8)   Perqué sent teóricament solidaris amb els refugiats que arriben des de la desesperació, negueu la ciutadania vital als que cometen el gravíssim crim de la dissensió.
9)   Perqué la paraula perd la legitimitat quan l'únic que pretén és ne­gar el dret de la paraula als altres.
10)          Seguirem dient el que vulguem perqué quan es desqualifica algú sense intentar entendre els seus ar- guments, es perd tota credibilitat. El que insulta, amenaza o fa xantat­ge es desqualifica a si mateix. Sou pura debilitat infantiloide. Sou el que denuncieu.
11)  Direm el que vulguem perqué creiem que tothom ha d'exercir sense por la llibertat d'opinió. Ningú l'atorga. S'agafa.
12)  Heu de conéixer la fal-lácia ad hominem. No és més que una for­ma errónia de raonar. Consisteix a respondre a un argument atacant aquella persona que el planteja, en comptes de proporcionar evidenci­es en contra de l'argument. Una inutilitat dialéctica.
¡Que us acabin de criar!


XAVIER SARDÀ

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada