dimecres, 7 d’octubre del 2015

2080-ELS SOBIRANISTES, NOMÉS VAREN REBRE UN RECOLZAMENT EL 27-S, DE UN TERÇ DEL CENS ELECTORAL




























I els que varen afirmar de que era un plebiscit, el varen perdre, per què els de Junts pel Si, només varen obtenir un 40% dels vots emesos i afegint els de la CUP, no arriben al 48%, el que no representa més de un 35,5 del cens electoral, per la qual  cosa, poclamar com varen fer la nit del 27-S la trepa d’en Mas, de que aquest resultat significava un mandat cap a la independència, era una total inexactitud més, que es pot afegir al cúmul de les que varen fer aquesos mateixos dirigents, durant la campanya electoral.

 Només calia veure  les expressions facials  i verbals de incredulitat  del periodista de la BBC Stephen Sackur, quan entrevistava a Raül Romeva, al donar-se compte de l’  efecte que fa al estranger l’espaios amb que s’ha arribat a fer-ne un gra massa,  d’aquest  senyor  i els seus companys de llista.

El seu objectiu, era poder aconseguir 68 escons o sigui una majoria absoluta i només en varen treure 62. És això un èxit?  Si però el seu únic mandat legitim, va ser de formar un nou govern, però de cap manera la trascendència que ells hi volien donar, com aconseguir la proclamaciò de la República Catalana Independent, doncs segons els resultats electorals, el 64,5% dels catalans estant en contra de l’esmentada independència .

Mirem-ho de una altre manera: Entre Junts pel Si i els de la CUP, tenen 72 escons, o sigui majoria absoluta, ara be, si per  modificar l’Estatut es necesiten dos terços dels escons del Parlament o sigui 90, els en hi falten 18. Si per modificar  un estatut es necesiten 90 vots, no es necessari com a menys la mateixa quantitat de escons  per prendre una decisió encara molt mès trascendental, com seria la independencia de Catalunya?. O sigui de que  en definitiva, el soberanisme català, vol independitzar a Catalunya, contra  la voluntat dels dos terços dels catalans.

I els de Junts pel Si, asseguren de tenir un mandat del poble  per aixo. I en diuen democràcia!.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada