dimecres, 2 de desembre del 2015

2256-EL CONSELLER D’ECONOMÍA ANDREU MAS-COLLELL DEMANA DINERS EN CASTELLÀ

Ha dit que ho feia perquè l’entenguéssin. És clar, aquí no s’arrisquen a emprar la llengua de Verdaguer, perquè amb les coses de menjar no s’hi juga. I com que els de la Generalitat están que “trinen” amb el Govern Central, perquè insinúen que els tracten com a nens malcriats, al retirar-los-hi la facultat de fer de mitjancers en els pagaments als proveïdors, al detectar, diu Madrid, que es gasten els calés en finançar el sobiranisme, cosa que sembla ser certa, crec jo, ja que abans les farmàcies i altres proveïdors dels Serveis Catalans cobràven més o menys, més aviat menys, puntualment. Però és que ara no cobren i els diners de Madrid (sí, sí, serán dels impostos dels catalans i tot el que vulguin) segueixen fluint cap a Catalunya, però s’empassen per algún forat de la butxaca de la Generalitat.

Perquè el cert és que no arriben on haurien d’arribar i, en canvi, un nou pou de despeses, sembla ser molt profund, ha aflorat e els darrers temps, anomenat sobiranisme, coincidint amb el fet de deixar de pagar a les farmàcies i altres proveïdors. Curiosa coincidencia, no?

I, en lloc de caure’ls-hi la cara de vergonya als srs. Artur Mas i Andreu Mas-Collell, perquè passin aquests fets precisament a Catalunya, planten cara al Govern Central amb tota clase d’improperis i exabruptes. Una altra fugida endavant, com altres del sr. Artur Mas, a l’haverse descobert la seva “pilota”. Per mi això és una altra corrupción del govern de la Generalitat, el fet d’emprar els diners que es dónen per unes coses, fer-lo servir per pagar-ne unes altres, deixant penjat a un sector que sempre ha donat compliment a les seves obligacions.

En aquest escrit obviarem les bajanades d’en Mas, ja comentades en altres escrits d’aquest Blog, i em centraré amb el nou personatge aparegut en escena, el conceller Mas-Collell. Diu aquest, dirigint-se al govern de l’Estat: “Somriguin tant com vulguin, però paguin”.

Home, sr. Mas-Collell, flamant profesor de Microeconomía a la Universitat! Però no se’n dóna compte, o es fa el suec, de que Madrid els ha curtcircuitat en els pagaments, assolint-los ells, perquè NO SE’N FÍEN DE VOSTÈS? Que es pensen que, fins i tot els propis catalans, ja fa temps que veiem els tripijocs que es munten amb els diners que arriben a la Generalitat, desviant-los cap allà on volen (sobiranismes, ambaixades, etc. etc.), en lloc d’emprar-los en el que toca? Que el govern del PP ho fa per causes polítiques, aprofitant la proximitat de les eleccions generals? Home, és clar que sí! Però és que vostès els hi posen en safata. Els vots que vostès els hi están fent guanyar al PP!

Però nosaltres els catalans, sí que tenim vergonya aliena,  la que ens fan passar vostès, els del Govern català, amb aquest Carnestoltes en que han convertit Catalunya, que ja comença a ser la riota de tota Europa. I els fa vergonya haver de justificar en què es gasten els calés? Que és que tot un flamant professor d'Economía creu que no s'han d'aplicar les populars Taules Input-Output ("Entrades-Sortides") a la Generalitat? JUSTIFICAR ÉS TRANSPARÈNCIA. Però quan la justificació es vol amagar..."algo huele a podrido en Dinamarca", que deia Hamlet.

Creguim sr. Mas-Collell, si no vol emmerdar-se més en causes perdudes i malbaratadores dels diners dels catalans, comenci  a recuperar el prestigi que li està devallant, deixant de fer de comparsa seguint-li el joc a Artur Mas, abandonant el més aviat possible la Companyía de Teatre de l’Esperpent d’Artur Mas, i torni-se’n a la Universitat. On està, acabarà com els numantins a Numancia. Sigui conseqüent amb vostè mateix i no s’empassi més les rodes de molí que li presenta el seu jefe.

Jordi Pi Solsona  (el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada