dilluns, 13 de juliol del 2015

1854-Guindos pierde la pugna para ser presidente del Eurogrupo

Llegim a l'edició digital del diari El País d'avui:
"Guindos pierde la pugna para ser presidente del Eurogrupo

Nuevo fracaso sin paliativos de la diplomacia económica española. El socialdemócrata holandés  Jeroen Dijsselbloem se impuso ayer al español Luis de Guindos en la carrera por la jefatura del Eurogrupo, la reunión de ministros de Economía de la eurozona. España forzó la votación pese a que Dijsselbloem partía como claro favorito después del acuerdo sobre el rescate griego. Se trata del segundo gran revés del Gobierno de Rajoy en Europa, tras perder el sillón más importante en 2012: el del consejo de gobierno del  Banco Central Europeo (BCE)."

Quan se n'assabentaràn els polítics espanyols de que Espanya és un país que només interessa a "Europa", és dia, a Alemanya, per a pagar el que els hi manin, com la resta de paísos del sur d'Europa, des del Consorci Financer Alemany (això és, la nova "Wehrmacht " que avui és econòmica), i que és qui mana ara com ara a Europa? (ja veurem si en un futur...)
O és que el ministre De Guindos es pensava que, pel fet de defensar a capa i espasa en tots els escenaris, els mandats alemanys que estan arruinant a tots els països,Espanya inclosa, els alemanys prendrien partit per ell? Holanda és el país on, després de la Primera Guerra Mundial es va permetre exiliar-se al Kaiser Guillem II, culpable de l'inici de la Guerra, sense reclamar-li cap responsabilitat pels fets bel·lics. I això els alemanys ho saben agraïr.
A veure si ens en donem compte d'una vegada que, pels europeus del nord, nosaltres formem partdels països "PIGS" (PORCS en anglès) i que són Portugal, Irlanda, Grecia i Espanya (Spain). Aquesta és la consideració que els hi mereixem, i a la que nosaltres, un dia o un altre, hi haurem de donar una resposta adeqüada.
Què hi fem en aquest galliner altiu i classista que és l'Europa muntada per Alemanya, on ens trepitgen sense miraments?  Realment hi tenim alguna cosa a guanyar  (els ciutadans) en aquest Club, a part de suculentes poltrones pels polítics?

Jordi Pi Solsona
(el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada