dijous, 30 de juliol del 2015

1895-ELS COMPTES DE LA SEGURETAT SOCIAL, NO QUADREN

No pots pas escoltar cap tertúlia a  les TVs en que hi hagi algun representant del PP, que no blasoni dels mils i mils de llocs de treball que s’han creat durant el seu govern, ja que la SS supera  en 26.473 el número de afiliats als que hi havien el desembre del 2011, quan Zapatero va deixar el govern i el PP va iniciar la legislatura.

Però sempre es descuiden de donar a conèixer una altre xifra molt més  important que no pas aquesta, malgrat de que hi estigui relacionada i és de que en canvi la recaudació ha baixat  uns  400 milions d’euros mensuals, en els darrers 4 anys.

Ara la que s’endú la palma com a més dèficit en aquest aspecte i segons dades oficials de la SS i del INE, com la Comunitat més castigada i per tal motiu, “farolillo rojo” de la llista, és Catalunya. No hi podria tenir res a veure, per casualitat, amb aquest trist record, de que tot això, potser es degut, a la trepa de neules que ens governen, des de en Mas al davant, per què Catalunya  és a on han  baixat més els salaris el 2014 i son  actualment molt més  baixos que no pas el 2010.

I a que és degut aquest desfase?, doncs sencillament a la funesta legislació social amb què ens ha obsequiat el PP des de què legisla, per què resulta molt estrany tenir més afiliats i en canvi menys recaudació, però la resposta es molt senzilla:

En primer lloc, perquè actualment i des d’aleshores, els salaris son molt més baixos. Segons el INE van caure un 0,60% el 2014. Després les bases de cotització  han baixat els darrers anys i com a final sobretot, per  el creixement dels contractes precaris i a temps parcial, que cotitzen menys. 

El govern no ho vol reconèixer  que existeix aquest problema, però els sindicats -tots subvencionats- i la oposició tampoc, per qué fins ara ningú s’atreveix a afrontar una realitat tan crua.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada