dissabte, 25 de juliol del 2015

1881-UNS AMICS D’EN PUJOL, TRES DEL CLAN SUMARROCA DETINGUTS

Estretament vinculats als Pujol Ferrusola, per suposades irregularitats de la firma Teyco,  ressenyant a Convergència sota el focus de la corrupció.

Els desitjos de Mas  de aparcar el pujolisme i considerar-lo aigua passada en la seu parlamentaria dimecres passat, va tornar a topar amb la crua realitat, degut a la Operació Petrum, amb que va ser detingut Jordi Sumarroca Claverol, fill del patriarca, Carles Sumarroca Coixet,  cofundador de  Convergència Democràtica de Catalunya i que també va formar part del equip de Banca Catalana,  el diari El Correo Catalan i Avui,  junt amb Jordi Pujol, amb  el que els uneix una gran amistat tant per política com per negocis, -ja que la empresa Hidroplant, era propietat de les esposes de tots dos- la seva cosina Susana  i el seu oncle Joaquim i aquesta família una de les més poderoses de Catalunya  e íntimament lligada a  la  òrbita dels Pujol i CDC, han de respondre de presumptes delictes contra la Administració Pública, com son: blanqueig de  capitals i organització criminal  comés a traves del seu holding Teyco, uns dels braços del imperi  empresarial  creat per el patriarca.

També va ser detingut i ja per segona vegada, l’alcalde convergent de Torredembarra, Daniel Masaguè i Marià Júdez, gestor de empreses amb  seu a Palafrugell, per una denuncia presentada sobre un sobre cost de 650.000 euros en un aparcament construït a Torredembarra i que per aquest fet, les oficines de  Teyco ja varen ser registrades el juny del 2014 i per aquest motiu, Jordi Sumarroca ja va sortir imputat.

Aquesta detenció es vincula  a pagaments irregulars de quasi un milió d’euros, als comptes de  dues empreses del alcalde Masagué.

Els 8 registraments  efectuats a Barcelona, Manresa i Palafrugell,  es varen produir conjuntament per la Guardia Civil, malgrat no haver  transcorregut  ni 24 hores que tant el president Mas, com el seu escolanet el Quico Homs, intentessin aïllar  la nova candidatura soberanista  dels presumptes negocis  tèrbols de CDC i els seus círcols empresarials, quan varen “assegurar” de que en una Catalunya independent,  mai hi tindria cabuda la corrupció dins de la mateixa.

I això ens ho asseguren  uns, en que el seu ja desprestigiat partit i per el cas de corrupció  del Cas Palau, que va tenir  lloc quan ell era Conseller i fins i tot Conseller en Cap, i que en canvi, actualment ja te embargades 15 seus del partit que te escampades per tot Catalunya i que és  per aquest únic motiu, que ell no encapçala la llista electoral, Junts per el SI.  

Per què no se pas a qui pensen engatussar amb aquesta martingala o tripijoc, muntat única i exclusivament,  a  major glòria del Caudillet,  Mas.

Cada vegada es veu més clar que, quan el capo gran va fundar Convergència amb un grup d’amics, ja tenía per objectiu ser una associació gangsteril “de protecció”, a semblança d’aquelles mafies americanes dels 1920-1930, encara que menys violenta. Però la finalitat era diàfana: en quant es féssin amb el poder, gràcies a la retòrica simplista, però efectista de l’ex molt honorable, l’empresa que volgués treballar a Catalunya, convertida ja en la finca de l’amo, abans s’havía de retratar “passant per caixa”, a satisfer el que els mejicans en diuen “mordida”. Què bé! I visca l’Estat de les Autonomíes, perquè es veu que això mateix passa igualment a la majoría d’elles.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada