dissabte, 26 de setembre del 2015

2050-TOTHOM, HI POT DIR LA SEVA

Fernando Onega:  Malgrat de que Junts pel Si, obtingues la majoria absoluta i en solitari el 27-S, de cap manera seria el Dia de la Independència. Ni passat, ni el mes següent. Construir un Estat nou, es una tasca de gegants en lo personal i molt llarga en el temps. No es un, marxa tu, per posar-mi jo.

Josep Borrell: Planteja una perspectiva de la independència  de Catalunya, que no te res a veure  com la que defensa la candidatura d’en Mas. La Generalitat ja gestiona i des de fa molts anys  i  ningú creu de cap manera que hagi creat  la administració àgil i transparent que ara promet, ni ha aconseguit dotar als nostres joves, de les eines  necessàries, per competir  en la economia global. Perdre  el sentit de la realitat política es molt perillós.

 Ens em instal·lat  “en el que ens agradaria  creure” tal com li va respondre un periodista de la BBC, quan  entrevistava a un acorralat Romeva: “Per què no han estat honestos sobre les conseqüències de la U.E. amb la independència?”, quan Romeva assegurava  una i altre vegada, de que “Catalunya no sortiria de la Unió Europea” i l’anglès va tancar la qüestió dient-li: “Això es el que a vostè li agradaria creure”.

Catalunya no serà mai independent, tant sols i per què el Parlament ho proclami, sinó que ho seria quan el  Consell de Seguretat de la ONU ho reconegués i manca viure en una profunda negació de la realitat de que això  vagi a ocórrer, ja que les Constitucions de  Alemanya,  França, Itàlia i EE.UU, son idèntiques i en aquesta  qüestió territorial, com la espanyola.

Ramon Espadaler:  Demana votar a Unió per tal d’evitar un país trencat en dos blocs. “Recollim el testimoni d’aquella CiU que va estar defensant fermament el catalanisme moderat, del que ha quedat orfe, com tampoc no volem deixar als nostres fills, un país malmès i fracturat, sinó un país en el que tothom pugui parlar amb tothom, vinguin de on vinguin i demana de que el “seny”, torni a Catalunya”.

Enric Juliana: França sempre preferirà  el que uneix que no pas el que divideix, ja que segons va manifestar l’ambaixador Jeròme Bonnafont en la seva despedida  “El marc democràtic europeu  en el que la noció de respecte, ocupa un lloc fonamental, sobretot des de que va finalitzar la Segona Guerra, la República Francesa, no desitja ni en pintura, la independència de Catalunya.

La Vanguardia: En la nostra enquesta del dia 21, només un 12% dels ciutadans, recolzava una declaració  unilateral de la independència de Catalunya, per la qual cosa, el govern mai pot estar segrestat   per aquesta minoria.

Uns han amenaçat amb l’adveniment de una etapa fosca,  i en canvi altres han promès  el “paradís”, però de una forma irresponsable, oblidant  de que la secessió i sobretot si és de una forma unilateral i no pactada, comporta forts costs que la societat ha de valorar. Els independentistes escocesos, els varen assumir  i explicant clarament, tal com pensaven afrontar-les, però sempre dins del marc  de la negociació i de la llei.  

La CUP: A la Meridiana la gent cridava cap a la independència, però  cap  ni un, va corejar mai el nom  d’en Mas i confirmen una vegada més, de que ells mai ajudaran a investir-lo.


PERE PÍ CABANES – Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada