dilluns, 1 de febrer del 2016

2432-UN ALTRE QUE EL CÀRREC LI VE GRAN

Sembla estrany de que amb poca estona se’n puguin arribar a dir tantes de tonteries, com les que he llegit del flamant nou president i l’anterior, de la Generalitat.

Puigdemont, veu al Rei Felip “atrapat” ja  que no es neutralista,  amb respecte  als objectius dels independentistes.

Es pot ser tant curt de gambals, que s’arribi a creure de que el Rei un dia, els ajudarà a aconseguir la seva tant somiada independència, una cosa totalment prohibida per la Constitució que ens varem donar els espanyols i a on en el referèndum sobre la mateixa, varem votar-la i per una majoria absoluta el 96% dels catalans?.

I a mi els que em fan pena, es quan sento la ridiculesa de molts -com per exemple en Rufiàn de ERC- de que com que quan es va aprovar, ells encara no havien nascut, no estan conformes amb la mateixa.

Doncs compareu, la Constitució  dels EE UU, que es la més antiga del mon i en canvi cap americà mai ha dit cap bajanada similar.

Segons Puigdemont, el Rei quan era Princep, entenia les complexitats de les demandes dels independentistes i que ara ha alterat. Tant ell com en Mas,  asseguren de que “no els espanta el diàleg”, però actualment esperen poc d’ell, per què mai es varen fiar  dels que li varen dir que el Rei tindria un paper clau  per resoldre i en sentit favorable, el dret democràtic que te cada poble  i nació, a decidir el seu futur.  Ja sempre s’ha dit, de que el que te gana, somia pa.

Per què i també segons el defenestrat president de la Generalitat Artur Mas, l’Estat i generacions i generacions  de alts funcionaris, especifica, veuen a Catalunya com una propietat seva. Ja no es recorda en  Mas, de que el seu pare polític, Jordi Pujol, sempre se ho havia cregut de que Catalunya ho era una seva propietat.

Mas, en una entrevista  conjunta amb el seu successor, va confessar de que encara no ha superat de que la CUP el fes posar a un cantó per deixar pas amb un altre i va tenir paraules  molt dures contra aquest partit anticapitalista. “Jo era el personatge més perseguit per els grans poders polítics, mediàtics, econòmics i judicials i a mi em volien tallar el coll i varen trobar a Catalunya  la aliança  amb la meitat de la CUP, que per cert, te com a Nord, lluitar contra aquests poders”.

I no acabaria.

PERE PÍ CABANES

Sant Hipòlit de Voltregà     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada