dimarts, 9 de febrer del 2016

2457-LES TERRES DE L’EBRE, EL RIU EBRE I LA CATALUNYA INDEPENDENT

Aquests darrers dies, a Amposta es fan multitudinàries manifestacions per a intentar impedir l’aplicació del Pla Hidrològic Nacional, que preveu un macrotransvassament d’aigua del riu Ebre, que no arribaría a Catalunya. Pla que, malgrat estar com a president en funcions, Mariano Rajoy s’ha apressat a donar-hi llum verda, per a que, legalment, pogués tirar endavant, sense plantejar cap possibilitat de negociació amb els afectats, ni importar el més minim la opinió dels ciutadans de Catalunya pels quals, la disposició de l’aigua d’aquest riu, n’és vital. És necessari  garantir  aigües amunt un cabal ecològic suficient al tram final que permeti  mantenir els sistemes ambientals i econòmics del Delta.
Però és que el riu Ebre no és català. Entra a Catalunya per l’embals de Riba-roja, situat a cavall entre l’Aragó i Catalunya. I us imagineu que passaría, si Catalunya arribés a ser independent?  Doncs que la comarca del Montsià ja es podría despedir de l’Ebre. Els afectats ja no tindríen la possibilitat de pressionar al Govern Espanyol de cap manera, perquè l’Ebre sería un riu d’Espanya, “el País veí”. I si Madrid decidis desviar TOT el cabal del riu (qui li podría impedir?), a Catalunya no n’hi entraría ni una gota. I a queixar-se, al mestre armer.
Sería interessant saber què han previst  els independentistes per a pal·liar aquest problema, i aportar-ne una solució abans de que passi. Encara que em temo que com molts altres problèmes econòmics que causaría l’independentisme a Catalunya, els detectaríen quan els hi explotéssin a la cara, i llavors, a improvisar-ne una solució de compromís, depressa i corrents. Perquè, encara que a la multitudinària manifestació d’Amposta del divendres passat hi vàren assistir Oriol Junqueras i Carme Forcadell, no consta que haguessin dit ni piu, sobre aquest futur problema real. El coneixen? N’amaguen la publicitat perquè els ciutadans del Delta no es revoltin contra l’independentisme? I és que aquesta manifestació, en cas d’independència, sería contra la Generalitat!

Jordi Pi Solsona
(el fill del meu pare)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada