dissabte, 13 de febrer del 2016

2472-LA ESPECIALITAT DE LA GENERALITAT, AUGMENTAR ELS IMPOSTOS O GENERAR-NE DE NOUS

Com si no ens tinguessin ja prou collats, Oriol Junqueras ja obre la porta a aplicar nous impostos  amb la excusa mediambiental i transformar  el Institut Català de Finances,  en un banc d’inversió pública i ja dins dels propers mesos, per què i segons ell, estem en un sistema tributari complex i francament  millorable (?), o sigui de que els que encara  tinguin  un vehicle diesel i ja una  mica vellet, ja es poden mentalitzar de que els hi tocaran la butxaca.  Ara això si, ens asseguren de que viurem en el millor dels països del planeta i només per obra i gràcia del Esperit Sant.

Junqueras ja compta en desplegar la Hisenda pròpia o sigui un dels “pilars” de la nova República Catalana i vol que tots els tributs que es generin a Catalunya,  es paguin a través de les oficines de la Generalitat, que de les 53 que n’hi ha ara, vol arribar fins a les 140, però el que no ens aclareix, és amb quins diners pensa poder pagar a la munió de nous empleats que necessitaran aquestes oficines, ni qui pagarà les multes al govern  central, per no haver fet com fins ara, els ingressos en la Agència Tributaria Nacional, cosa que el Govern Central ja ha anunciat que impugnarà.

Després una cosa que ja demostra la inutilitat que tenim dels  polítics governa’ns que “gaudim” i es la de voler reclamar una rebaixa dels interessos que segons ells diuen, que ens cobra el Govern Central per acollir-nos al FLA  Fons de Liquiditat Autonòmic,  del 0,83%, 16 vegades el que cobra  el Banc Central Europeu, quan la realitat es de que el govern deixa aquests diners a les Comunitats, a un interès   “0”. Per què els catalans hem tingut, en la Democràcia, la fatalitat de ser governats sempre per una colla d’inútils, que no saben fer pressupostos, ni gestionar els costos, ni fer res si no és amb diners de més? És com si un empresari al que no li sortissin els comptes, adoptés com a solució meravellosa apujar els preus per a obtenir més ingressos. Què passaría? Doncs que s’arruinaría. Però pels politics-desastre, com els que tenim, la butxaca del contribuent és una font de diners que no s’acaba mai. Vagin reduint el poder adquisitiu dels ciutadans. Els que saben Economía ja coneixen de fa temps on porta aquesta mesura: únicament a la RECESSIÓ, així, en majúscules.

PERE PÍ CABANES
Sant Hipòlit de Voltregà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada